iOS 12.1: Functia SECRETA Descoperita pe iPhone

iOS 12.1 are o noua functie secreta descoperita pentru telefoanele iPhone, compania Apple evitand sa o dezvaluie inca, desi este activa deja pentru utilizatori.

ios 12.1 functie iphone xs

iOS 12.1 a fost lansat in versiune beta de catre compania Apple pentru iPhone, iPad, si iPod Touch, noua versiune a sistemului de operare pentru iDevice-uri fiind oferita chiar de la cateva zile dupa ce a fost lansat oficial iOS 12. iOS 12.1 nu are listate in mod oficial schimbari importante de catre compania Apple, insa o functie foarte interesanta a fost descoperita de catre dezvoltatorii care au avut ocazia de a analiza sistemul de operare al celor de la Apple.

iOS 12.1 are implementata o noua functie pentru inregistrarea de poze, aceasta permitand ajustarea efectului bokeh, pentru pozele portret, in timp real, deci inainte de a face efectiv respectiva poza. Apple a lansat pentru iPhone XS/Max si iPhone XR o functie care permite ajustarea efectului bokeh al pozelor Portret dupa ce acestea au fost inregistrate, insa iOS 12.1 aduce optiunea chiar si in timp ce facem respectivele poze cu telefoanele.

iOS 12.1: Functia SECRETA Descoperita pe iPhone

iOS 12.1 ar trebui sa aiba aceasta functie activa pentru telefoane in versiunea beta, optiunea fiind disponibila pentru aplicatia Camera si utilizatorii care inregistreaza poze folosind functia Portret pe iPhone XS/Max si iPhone XR. Cei de la Apple au promis ca aceasta functie va fi oferita pentru utilizatorii de iDevice-uri printr-o actualizare viitoare a iOS, iar din cate se pare, iOS 12.1 este versiunea care o va aduce, insa exclusiv in modelele noi de telefoane.

“Așa cum ne-a spus Apple în conversație, acest tip de control al profunzimii va fi posibil în viitor în mod direct, atunci când faceți fotografii. O viitoare actualizare iOS aduce cursorul direct în aplicația camerei, astfel încât să puteți regla direct profunzimea câmpului la fotografierea portretului. Cu care actualizare iOS se va întâmpla acest lucru și când acesta va apărea, nu a fost comunicat. Apple tocmai a spus că actualizarea iOS 12.x va fi lansată în cursul acestui an.”

iOS 12.1 nu va aduce aceasta functionalitate pentru modelele vechi de telefoane disponibile in oferta celor de la Apple, cel mai probabil nici pentru iPhone X, iar aici Apple va explica totul prin lipsa puterii de procesare. Aceasta functie exista de cativa ani pentru telefoanele Android, in principal cele ale Samsung, iar acum iOS 12.1 o va aduce inclusiv pentru noile modele de telefoane iPhone ale celor de la Apple, asa ca nu putem decat sa asteptam ca ea sa fie oferita.