Problema Camerei iPhone XS si Scandalul Selfiegate

iPhone XS este tras intr-un nou "scandal" imediat dupa lansare, el fiind cunoscut cu denumirea Selfiegate din cauza modului in care sunt facute selfie-urile.

iphone xs camera problema selfiegate

iPhone XS nu putea fi lansat de catre compania Apple fara ca un scandal sa porneasca in jurul seriei sale de teleoane, iar pentru ca lumea e foarte atentia la detalii, astazi vorbim despre Selfiegate. Mai exact cei care au cumparat iPhone XS si iPhone XS Max au descoperit ca atunci cand fac selfie-uri, culoarea pielii fetei nu este naturala, telefoanele modificand tonalitatea culorilor pentru a face intreaga poza mai “frumoasa”, ca si cum ai aplica un filtru de infrumusetare.

iPhone XS vine cu o diferente majora in comparatie cu iPhone X, sau modelele mai vechi de telfeoane ale companiei Apple, iar in poza de mai jos puteti vedea cam cat de mare este diferenta intre modele. Practic, iPhone XS si iPhone XS Max par sa elimine din poze diversele imperfectiuni ale fetei, ca si cum ai aplica machiaj pentru a ascunde pete, cosuri, sau orice altceva nu iti place, rezulatul final fiind cu mult diferit fata de cum arata fata in realitate.

Problema Camerei iPhone XS si Scandalul Selfiegate

iPhone XS si iPhone XS Max nu inregistreaza poze mai “reale” daca functia Smart HDR este dezactivata de catre utilzator, deci totul vine de la modul in care telefoanele proceseaza pozele dupa inregistrare. Desigur ca seria iPhone XS nu este prima in care ar exista un filtru pentru eliminarea imperfectiunilor de pe fetele oamenilor, insa este prima in care un filtru de acest gen este aplicat automat pentru pozele inregistrate de catre utilizatori.

iphone xs camera problema selfiegate 1

iPhone XS si iPhone XS Max nu aplica aceste modificari doar pentru selfie-uri, ci si pentru pozele facute cu camera principala, iar modificarea culorilor este facuta inclusiv pentru alte elemente din poza. Interesant este ca in momentul in care iPhone XS detecteaza fatele oamenilor, tonalitatea culorilor se schimba fata de atunci cand sunt inregistrate alte obiecte, deci e clar ca Apple a creat un software special pentru a face oamenii mai frumosi in poze.