Iata Cati Oameni au MURIT pana Acum Incercand sa-si Faca un Selfie

Selfie-urile au generat un numar foarte mare de morti in ultimii ani la nivel global, tot mai multi oameni punandu-si in mod inutil viata in pericol din cauza lor.

selfie murit oameni

Selfie este un cuvant care a intrat de nu foarte mult timp in vocabularul oamenilor din lumea intreaga, iar asta pentru ca pana sa apara camerele frontale pentru telefoane, putina lume isi facea singura poze cu telefonul. Aparitia camerelor frontale, si imbunatatirea lor, a adus la cresterea popularitatii selfie-urilor, dar sia  narcisismului, sau a nevoii de apreciere.

Selfie-urile au fost intre 2011 si 2017 cauza din care au murit 269 de persoane la nivel global, acestea incercand sa-si faca poza perfecta pentru a o publica pe retelele de socializare. Vorbim aici despre morti prin electrocutare, inec, cadere, sectionare a membrelor, sau a corpului, si diverse alte metode groaznice de a muri, dar pentru oameni selfie-urile au contat mai mult.

Iata Cati Oameni au MURIT pana Acum Incercand sa-si Faca un Selfie

Majoritatea mortilor produse din cauza dorintei oamenilor de a isi face un selfie perfect au avut loc in apropierea varfurilor inalte ale muntilor, in apropierea lacurilor, si in apropierea cladirilor inalte. Studiul care a descoperit aceste informatii analizat morti petrecute in lumea intreaga, avertismente privind efectul negativ al selfie-urilor fiind facute de mult timp.

“Selfie-related death was defined as any accidental death that occurs while doing self-photography or clicking selfies. Initially, we made an exhaustive list of the English newspapers of various countries using Wikipedia or Ministry of broadcasting of respective countries. We performed a Google search for keywords such as “selfie deaths; selfie accidents; selfie mortality; self photography deaths; koolfie deaths; mobile death/accidents.” The web link addresses of the news from search results were cross-matched with the web links of list of prepared English newspapers of various countries. The results that did not match were excluded from the study.”

Din pacate, oamenii nu inteleg ca un selfie perfect nu este mai important decat viata lor, sau viata celor din jurul lor, iar in unele cazuri se petrec tragedii in care mor si persoane nevinovate. Acestea fiind spuse, aveti grija unde va faceti selfie-uri, si protejati-va viata mai mult decat ati avea dorinta de a va face un selfie perfect, indiferent de locul in care va aflati.