Selfietita este o Boala Reala si Afecteaza Milioane de oameni

Selfietita este o boala reala, conform expertilor in psihologie, acestia afirmand ca foarte multe persoane sunt afectate de aceasta problemafoarte reala.

Selfietita este o boala reala conform expertilor in sanatate mintala, acestia publicand intr-o prestigioasa revista medicala rezultatele unui studiu important realizat anul acesta. Termenul a fost introdus in anul 2014 de catre experti, insa acum “selfietita” este prezentata ca o boala reala care afecteaza toate persoanele care sunt obsedate sa isi faca selfie-uri in fiecare zi, deci aceste persoane au nevoie de ajutor medical.

Vorbim aici despre persoanele care nu se pot abtine sa nu isi faca selfie-uri in mod constant, psihologii universitatilor din Nottingham si Thiagarajar creand inclusiv o metoda de a masura efectele nocive ale bolii. Conform expertilor, “selfietita” afecteaza persoanele care incearca sa fie mereu in centrul atentiei, care incearca sa isi imbunatateasca starea de spirit si sa isi creasca increderea in sine facandu-si singure poze.

Studiul care a dezvaluit faptul ca “selfietita” este o boala reala a fost facut de catre cercetatori in India, tara cu un numar foarte mare de utilizatori Facebook, dar si cu un numar foarte mare de morti cauzate de incercarea de a face selfie-uri. In baza datelor de acolo s-a ajuns la concluzia ca unele persoane nu pot trai daca nu isi fac selfie-uri in mod constant, iar aceasta este o problema majora pentru foarte multi oameni.

“We have now appeared to confirm its existence and developed the world’s first Selfitis Behaviour Scale to assess the condition. Now the existence of the condition appears to have been confirmed, it is hoped that further research will be carried out to understand more about how and why people develop this potentially obsessive behavior and what can be done to help people who are the most affected.”

Ca oamenii isi fac in mod obsesiv selfie-uri nu pare sa fie o problema foarte importanta pentru multi, insa in unele situatii se poate ajunge la accidente mortale in tentativa de a face selfie-ul perfect. Am avut inclusiv in Romania cazuri de persoane decedate, sau grav ranite, in incercarea de a face un selfie perfect, asa ca daca aveti prieteni care sunt afectati de “selfietita”, ar fi bine sa-i incurajati sa nu-si riste viata pentru o poza.

selfietita boala reala