Germania: ANCHETA Importanta Impotriva Google

Google este tinta unei anchete importante derulata de catre Germania, compania americana avand de raspuns unor intrebari foarte grele privind serviciile sale.

google ancheta germania

Google este tinta unei anchete foarte importante pornita impotriva ei de catre Germania, autoritatile europene fiind alertate din cauza unei brese de securitate care a avut in centrul reteaua de socializare Google+. Cei de la Google au ascuns aceasta problema timp de 9 luni inainte ca presa sa o detalieze, iar acum autoritatile din Germania vor sa afle ce s-a intamplat cu adevarat, si de ce a ales compania americana sa ascunda aceasta problema atat timp.

Google a avut parte de o descoperire surprinzatoare anul acesta, cand a aflat ca datele a aproape 500.000 de utilizatori ar fi fost puse la dispozitia dezvoltatorilor de aplicatii terte fara ca utilizatorii sa stie. O gama extrem de variata de informatii ar fi fost accesate de catre dezvoltatori fara ca utilizatorii si Google sa stie, problema retelei Google+ fiind ascunsa pentru foarte mult timp de frica unui scandal similar cu cel al Facebook privind Cambridge Analytica.

Germania: ANCHETA Importanta Impotriva Google

Google nu trebuie sa le raspunda doar celor din Germania in aceasta ancheta, deoarece irlandezii au pornit una separata, si cer deasemenea informatii privind bresa de securitate care a afectat Google+. Cei de la Google au ales sa inchida reteaua Google+ din cauza acestei brese de securitate, deci probabil vorbim despre ceva foarte serios din moment ce a fost luata o decizie atat de radicala, si s-a hotarat implementarea unor masuri mai stricte de securitate.

“Johannes Caspar, data protection commissioner in Hamburg, Germany, said his agency has started investigating the matter, that could have exposed the personal data of as many as half a million users. Caspar, one of Europe’s most outspoken privacy officials, said that at this stage he had no insights into the case, or information from Google.”

Google este anchetata de catre autoritati din Europa iarasi, la doar cateva luni dupa ce o alta ancheta a Comisiei Europene i-a adus o amenda de 4.3 miliarde de euro, insa acum lucrurile ar putea fi ceva mai simple. Google nu va fi anchetata in baza legislatiei GDPR, ci a celei anterioare, deoarece bresa de securitate a fost descoperita in martie, asa ca ramane de vazut la ce concluzie vor ajunge germanii si irlandezii, si cum ar putea fi afectata compania americana.