NSA, FBI Vorbesc despre MARE HACK Chinezesc

NSA SI FBI au facut primele declaratii cu privire la hack-ul anuntat saptamana trecuta, el avand in mijoc o companie chinezeasca si spioni din guvernul Chinei.

nsa fbi hack china

NSA si FBI au facut astazi declaratii cu privire la “marele hack chinezesc”, in baza caruia Apple, si multe alte companii americane au fost acuzate ca au avut serverele spionate de catre chinezi timp de cativa ani. Un reprezentant al celor de la NSA a declarat ca in ciuda tuturor afirmatiilor facute de catre jurnalisti, agentia federala americana nu a putut descoperi vreo dovada a faptului ca serverele vreunei companii au fost infiltrate de catre chinezi si spionate.

NSA sustine ca in ciuda accesului foarte mare la informatii pe care-l are, inclusiv cele care privesc spargerea serverelor unor companii, deocamdata nu a descoperit vreo dovada care sa-i crediteze pe chinezi cu vruen mare hack. Desigur ca NSA poate sa tina secrete probleme de acest gen, avand in vedere ca ele pun in pericol siguranta nationala a SUA, mai ales dupa ce jurnalistii au afirmat ca inclusiv servere ale agentiilor federale ar fi fost sparte.

“I have pretty good understanding about what we’re worried about and what we’re working on from my position. I don’t see it […] I’ve got all sorts of commercial industry freaking out and just losing their minds about this concern, and nobody’s found anything. … There’s no there there yet […] I have pretty great access. I don’t have a lead to pull from the government side. We’re just befuddled.”

NSA, FBI Vorbesc despre MARE HACK Chinezesc

FBI, pe de alta parte, refuza sa spuna daca macar investigheaza afirmatiile jurnalistilor, directorul celebrei agentii fedearale afirmand ca nu poate sa confirme, sau sa nege, ca agentia sa investigheaza ceva. Totusi, directorul FBI a afirmat ca un hack de acest gen are un potential pericol foarte mare, asa ca toate companiile trebuie sa fie extrem de atente atunci cand cumpara servere de la companii chinezesti, pentru a nu ajunge in situatii de acest gen.

“We have a very specific policy that applies to us as law enforcement agencies to neither confirm nor deny the existence of an investigation. I do want to be careful that my comment not be construed as inferring or implying, I should say, that there is an investigation.”

NSA si FBI au refuzat practic sa confirme faptul ca serverele vreunei mari companii americane au fost sparte, acelasi lucru fiind facut si decatre GCHQ, agentia britanica specializata pe protejarea securitatii nationale. Separat de NSA si FBI, Homeland Security a negat deasemenea existenta vreunei probleme de acest gen, toate agentiile americane iesind la atac ca si cum ar exista un sambure de adevar in spusele jurnalistilor, si el trebuie ingropat cat mai adanc.