FBI: Actiunea care a SOCAT Utilizatorii Smartphone

FBI a socat lumea intreaga ieri dupa ce a fost descoperita o actiune surprinzatoare care a fost intreprinsa de catre agenti cu un utilizator de smartphone.

fbi face id iphone x

FBI este in centrul unui nous candal, dupa ce s-a descoperit in cursul zilei de ieri ca a obligat un suspect, care avea un iPhone X in posesie, sa-si deblocheze telefonul recunoasterea faciala si Face ID. FBI l-a obligat pe suspect sa-si deblocheze telefonul in timpul unei perchezitii pe care a facut-o in cursul zilelor trecute in SUA, ei avand un mandat de perchezitie pentru casa barbatului, si implicit dispozitivele sale electronice descoperite acolo.

FBI facuse perchezitia deoarece suspecta acea persoana pentru ca distribuia continut ponografic cu minori, ei analizand deja calculatorul barbatului inainte de a decide sa-l forteze sa deblocheze telefonul iPhone X. Dupa ce au descoperit telefonul iPhone X in timpul perchezitiei, agentii FBI l-au obligat pe barbat sa-l deblocheze pentru a analiza continutul sau, acesta respectand ordinele agentilor fara sa depuna rezistenta, deci totul a fost facut foarte simplu.

FBI: Actiunea care a SOCAT Utilizatorii Smartphone

FBI a analizat sumar pe loc acel telefon pentru a descoperi poze, sau fisiere, care sa ii ajute in ancheta privind acuzatiile de pornografie infantila, insa desigur ca nu se stie in ce masura au gasit ceea ce cautau, sau nu. Acum problema e ca o instanta americana a decis ca e o diferenta intre a obliga un om sa-si deblocheze telefonul cu un cod de acces, sau cu recunoastere faciala, asa ca FBI ar putea avea anulate orice fel de dovezi descoperite in telefon.

FBI a avut acces la telefon in casa barbatului, dar acesta nu le-a furnizat si codul de acces al telefonului, iar dispozitivul s-a blocat la un moment dat, asa ca agentii federali au ramas fara acces la datele din dispozitiv. Mai departe, cei de la FBI vor trebui sa sparga codul de acces al acelui iPhone X pentru a accesa datele din el, deoarece barbatul nu va mai accepta sa-si deblocheze telefonul, asa ca ramane de vazut cum va evolua cazul.