Politia AVERTIZATA sa NU se Uite la Ecranul iPhone X/XS

Politia a fost avertizata sa nu se uite la ecranele telefoanelor iPhone X, sau iPhone XS, iata de ce trebuie sa fie foarte atenti agentii in misiuni.

politie ecran iphone 359331

Politia din SUA a primit in ultima luna un avertisment foarte serios de la criminalistii care au rolul de a debloca telfeoanele iPhone X, iPhone XS si iPhone XS Max confiscate de la suspectii anchetelor penale, si nu numai. Conform acestei avertizari, politistilor li se cere sa nu se uite la ecranele acestor telefoane pentru a nu genera o identificare falsa pentru Face ID, si a reduce sansele ca deblocarea telefoanelor sa fie facuta.

Face ID blocheaza telefoanele iPhone X, iPhone XS si iPhone XS Max dupa 5 tentative esuate de deblocare, apoi fiind necesar un cod de acces, iar politia e avertizata sa nu declanseze acest sistem de siguranta. Cei de la Elcomsoft, o companie specializata in spargerea dispozitivelor electronice, au tinut prezentari in care i-au instruit pe politisti cu privire la problemele privind vizualizarea datelor de pe ecranul unui iPhone cu Face ID.

Politia AVERTIZATA sa NU se Uite la Ecranul iPhone X/XS

Daca pana acum politia primea avertizari pentru a nu folosi butonul Home pentru a incerca sa acceseze ecranul principal al iPhone, acum nu trebuie sa se mai uite la ecranele telefoanelor. Desigur ca simpla privire dintr-o parte nu detecteaza o scanare cu Face ID, dar politistii trebuie totusi sa fie foarte atenti, asa ca e mai bine sa li se recomande sa nu priveasca deloc ecranul.

“This is quite simple. Passcode is required after five unsuccessful attempts to match a face. So by looking into suspect’s phone, [the] investigator immediately lose one of [the] attempts. With Touch ID, you have to press the button (or at least touch it); that’s why we always recommend (on our trainings) to use the power button instead, e.g to see whether the phone is locked. But with Face ID, it is easier to use ‘accidentally’ by simply looking at the phone.”

Cei de la Apple le-au dat mari batai de cap politistilor din intreaga lume cu masurile de securitate biometrica pe care le-au implementat in iPhone si iPad, iar viitorul va aduce cu siguranta si altele. Recomandarile acestea sunt facute in momentul de fata pentru politistii din SUA, insa cu siguranta vor fi avute in vedere si de catre organele de politie din alte zone de pe planeta.