Android 9: Google Aduce o Functie MAJORA Oferita de Apple

Android 9 are implementata de catre compania Google o functie foarte importanta pe care Apple o ofera in iOS pe iPhone si iPad de cativa ani de zile.

Android 9 google functie Apple 359397

Android 9 are in sfarsit implementata de catre compania Google o functie foarte importanta pe care cei de la Apple o ofera pentru propriile telefoane si tablete inca de acum cativa ani buni. Mai exact, cei de la Google au decis sa ofere pentru Android 9 optiunea de a securiza suplimentar back-urile pe care utilizatorii le fac, acestea fiind acum criptate intr-un mod nou, care impiedica accesarea datelor de pe alte dispozitive decat cele ale utilizatorilor.

Android 9 implementeaza pentru backup-urile de date posibilitatea de a utiliza PIN-ul telefonului pentru securizare suplimentara, separat de o cheie Titan, generata aleator de serverele Google, insa asta nu e tot. Preluand ceva ce Apple ofera de foarte mult timp, cei de la Google ofera in Android 9 si o functie de securitate care permite decriptarea datelor dintr-un backup doar daca sunt accesate de catre telefonul pe care au fost initial criptate la cererea utilizatorului.

Android 9: Google Aduce o Functie MAJORA Oferita de Apple

Android 9 ofera acum criptare la fel de buna precum iOS pentru backup-urile incarcate in cloud, ea fiind atat de buna, incat nici macar cei de la Google nu ar avea cum sa acceseze datele salvate de catre clienti. Practic, Android 9 se bucura intr-un final de ceea ce are iOS de atatia ani, insa numarul de aplicatii care vor permite asta este destul de limitat, desi sistemul de operare ar trebui sa faca singur backup pentru toate datele importante din terminalele utilizatorilor.

“By combining Android’s Backup Service and Google Cloud’s Titan Technology, Android has taken additional steps to securing users’ data while maintaining their privacy. Starting in Android Pie, devices can take advantage of a new capability where backed-up application data can only be decrypted by a key that is randomly generated at the client.”

Android 9 are securitate suplimentara implementata de catre cei de la Google deoarece compania stie cat de important este ca utilizatorii sa aiba datele protejate impotriva oricui ar dori sa le faca rau. Toata aceasta functionalitate este implementata in Android 9 in momentul de fata, insa din pacate numarul de telefoane care ruleaza aceasta versiune a sistemului de operare este foarte limitat, iar asta nu se va schimba prea curand, din pacate pentru utilizatori.