Apple vrea sa RENUNTE la Procesoarele Intel pentru Mac

Apple este hotarata sa renunte la procesoarele Intel pentru Mac-urile sale, iata cand pregateste lansarea primelor calculatoare cu procesoare ARM, proprii.

apple procesor intel mac 359672

Apple vrea sa renunte la procesoarele Intel pentru Mac, tot auzim asta de cativa ani, iar acum un reputat analist vine sa reconfirme intentiile celor din Cupertino pentru calculatoarele sale. Conform lui Ming-Chi Kuo, Apple va renunta la procesoarele Intel pentru Mac-urile sale cel mai devreme in anul 2020, inlocuindu-le cu procesoare ARM, dar dezvoltate de inginerii sai.

Apple ar putea amana lansarea primului Mac echipat cu procesor ARM pana in anul 2021, insa planurile americanilor in momentul de fata sunt de a renunta la procesoarele Intel. Aceasta schimbare i-ar permite companiei Apple sa controleze perioadele de timp in care sunt actualizate procesoarele calculatoarelor sale, dar si performantele pe care acestea le ofera pentru clienti.

Apple vrea sa RENUNTE la Procesoarele Intel pentru Mac

Apple a avut multe probleme cu actualizarea Mac-urilor din cauza faptului ca Intel nu isi termina procesoarele la timp, iar acest lucru a impiedicat actualizarile mai dese pentru calculatoarele americanilor. Trecand la aceeasi strategie folosita si pentru iPhone, sau iPad, cei de la Apple pot oferi anual actualizari pentru procesoarele Mac-urilor pe care le vand in lumea intreaga.

“We also expect that Mac models will adopt Apple’s in-house-designed processor starting 2020 or 2021, which will create four advantages for Apple: (1) Apple could control everything about the Mac’s design and production and be rid of negative impacts from Intel’s processor shipment schedule changes. (2) Better profits thanks to lower processor cost. (3) Mac market share gain if Apple lowers the price. (4) It could differentiate Mac from peers’ products.”

Apple are foarte multe de rezolvat pana cand isi va putea include propriile procesoare in Mac-uri, performantele fiind principala problema care inca impiedica implementarea lor. Procesoarele ARM se apropie in performante de procesoarele slabe ale Intel, insa cele mai puternice dintre ele au deocamdata performante cu mult peste cele ale procesaorelor facute pe arhitectura ARM.