Android: Iata de ce nu a Putut Apple sa Lanseze iMessage

Android nu are disponibila platforma iMessage a companiei Apple, insa vina pentru indisponibilitate nu sta la compania americana, iata care e adevarul.

android apple imessage 359928

Android este un sistem de operare care are foarte multe functii extrem de interesante, si extrem de utile, insa desigur ca nu este perfect, avand nevoie si de unele lucruri care exista in iOS, unul dintre ele fiind iMessage. Compania Apple stie cat de util este iMessage pentru oameni, iar la un moment dat a incercat inclusiv sa convinga operatorii de telefonie mobila sa ofere iMessage pentru clientii din intreaga lume, si cu Android, dar nu a avut prea mult succes.

Android nu are iMessage, sau ceva similar standardizat pentru toate versiunile, si disponibil de ani de zile, insa foarte multi utilizatori si-ar dori sa aiba platforma celor de la Apple, care functioneaza fara a mai instala vreo aplicatie terta. Android Messages este tentativa celor de la Google de a oferi ceva similar pentru platforma Android, insa din pacate nici aici operatorii de telefonie mobila n-au prea dorit sa coopereze pentru a oferi totul standardizat.

Android: Iata de ce nu a Putut Apple sa Lanseze iMessage

Android ar fi avut iMessage daca operatorii de telefonie mobila ar fi dorit sa colaboreze cu Apple pentru a inlocui tehnologia SMS cu cea creata de catre Apple, permitandu-le oamenilor sa trimita nu doar texte, si ci imagini, video, plus multe altele. iMessage este incompatibil cu tehnologia SMS, sau MMS, iar operatorii stiu asta, asa ca au refuzat sa coopereze cu Apple pentru a depasi barierele existente, asa ca iMessage a ramas ceva exclusiv pentru iOS, fara a ajunge in Android.

“We approached the carriers to pursue adding features to the existing texting systems and removing the additional customer costs. For various reasons, from the difficulty of extending the existing standards, to challenges with interoperability between texting systems and carriers, to the desire of carriers to protect a significant revenue stream, these explorations didn’t pan out.”

Android nu are iMessage si multi au dat vina pe Apple pentru indisponibilitate, spunand ca americanii vor sa tina totul “inchis”, legat de iOS, insa fostul sef care a condus divizia ce dezvolta iOS spune ca Apple a avut initiativa, dar nu a primit ajutor. In aceasta idee, e imposibil ca Android sa aiba vreodata iMessage din moment ce Apple nu poate colabora cu operatorii de telefonie mobila, asa ca platforma ramane exclusiva in iOS, si cred ca e cea mai buna solutie de mesagerie in acest moment.