Android: Iata de ce nu a Putut Apple sa Lanseze iMessage

Android nu are disponibila platforma iMessage a companiei Apple, insa vina pentru indisponibilitate nu sta la compania americana, iata care e adevarul.

android apple imessage 359928

Android este un sistem de operare care are foarte multe functii extrem de interesante, si extrem de utile, insa desigur ca nu este perfect, avand nevoie si de unele lucruri care exista in iOS, unul dintre ele fiind iMessage. Compania Apple stie cat de util este iMessage pentru oameni, iar la un moment dat a incercat inclusiv sa convinga operatorii de telefonie mobila sa ofere iMessage pentru clientii din intreaga lume, si cu Android, dar nu a avut prea mult succes.

Android nu are iMessage, sau ceva similar standardizat pentru toate versiunile, si disponibil de ani de zile, insa foarte multi utilizatori si-ar dori sa aiba platforma celor de la Apple, care functioneaza fara a mai instala vreo aplicatie terta. Android Messages este tentativa celor de la Google de a oferi ceva similar pentru platforma Android, insa din pacate nici aici operatorii de telefonie mobila n-au prea dorit sa coopereze pentru a oferi totul standardizat.

Android: Iata de ce nu a Putut Apple sa Lanseze iMessage

Android ar fi avut iMessage daca operatorii de telefonie mobila ar fi dorit sa colaboreze cu Apple pentru a inlocui tehnologia SMS cu cea creata de catre Apple, permitandu-le oamenilor sa trimita nu doar texte, si ci imagini, video, plus multe altele. iMessage este incompatibil cu tehnologia SMS, sau MMS, iar operatorii stiu asta, asa ca au refuzat sa coopereze cu Apple pentru a depasi barierele existente, asa ca iMessage a ramas ceva exclusiv pentru iOS, fara a ajunge in Android.

“We approached the carriers to pursue adding features to the existing texting systems and removing the additional customer costs. For various reasons, from the difficulty of extending the existing standards, to challenges with interoperability between texting systems and carriers, to the desire of carriers to protect a significant revenue stream, these explorations didn’t pan out.”

Android nu are iMessage si multi au dat vina pe Apple pentru indisponibilitate, spunand ca americanii vor sa tina totul “inchis”, legat de iOS, insa fostul sef care a condus divizia ce dezvolta iOS spune ca Apple a avut initiativa, dar nu a primit ajutor. In aceasta idee, e imposibil ca Android sa aiba vreodata iMessage din moment ce Apple nu poate colabora cu operatorii de telefonie mobila, asa ca platforma ramane exclusiva in iOS, si cred ca e cea mai buna solutie de mesagerie in acest moment.

29 COMENTARII

  1. 1. marimea pozelor ramane neschimbata
    2. live photo ramane live photo
    3. store compatibil ptr iMessage
    4. aplicatii integrate in iMessage..shazam, yelp, spotify, youtube, emoji de tot felul…etc.
    nu e chinuiala deloc iMessage pe iPhone si iPhone e mai “smartphone adevarat” ca multe androide. ?

  2. Pana nu folositi imessage va dati cu pareri subiective anti-apple, whatsapp e mult inferior. Pacat ca trebuie sa il folosim cu altii. De cateva luni tragem de un prieten sa isi ia mai repede iphone ca tot astepta lansare noua de model etc, ca sa scapam de grupul de whatsapp 🙂 cum zice iTu mai sus, multe avantaje clare. Marimea pozelor chiar e o problema la aplicatiile terte, am clienti pe care trebuie sa ii conving si sa le explic ca trebuie sa imi trimita email si nu poza pe whatsapp/fb.messenger. In fine…nu stiu de ce mai comentez aici sincer 🙂

  3. Veți vorbi altfel despre whatsapp după ce la fiecare mesaj o sa va mai apară și o reclamă ca doară Facebook a promis deja acest lucru

  4. 1. Mărimea pozelor rămâne neschimbată și în WhatsApp dacă le trimiți ca Document (nu ca fotografie din Galerie). Aici, WhatsApp este chiar superior iMessage pentru că îți oferă alegerea rapidă a ceea ce vrei să trimiți: imagine comprimata trimisă rapid sau imagine necomprimata dar trimisă mai lent.

    Nu văd un avantaj să trimiți 10 poze a câte 20 MB pe iMessage. Dacă ești pe date mobile ți-a luat 200 MB, durează mult și ocupă spațiu în smartphone-ul destinatarului.

    2. Live foto = un gimmick pe care nu îl folosește nimen. Dacă vrei imagini animate, trimiți un clip de 10 secunde. Dacă vrei poză, trimiți poză..

    3. Nu înțeleg ce vrei să spui

    4. Aplicații integrate? Ce avantaj îți oferă? Cu ce te încântă că ai YouTube integrat în iMessage? Te întreb ca să înțeleg, fără miștouri.

    Ai dreptate, iPhone este mai “smartphone adevărat” decât multe androide, dacă îl compari cu Allview, J3 sau J5. Dar iPhone este muuuuult mai puțin “smartphone adevărat” decât multe androide, dacă îl compari cu vârfurile Samsung, Pixel, LG, etc.

  5. Nu își dă nimeni cu păreri subiective anti Apple și chiar dacă oamenii ar folosi iMessage, tot păreri subiective ar avea.

    Mărimea pozelor este o falsă problemă. Așa cum i-am răspuns lui iTu, îți răspund și ție: dacă trimiți fotografiile ca Document, dimensiunea lor se păstrează.

    Și ce să spun mă… Ai tu clienți care îți trimit poze pe WhatsApp sau pe iMessage. Tu nu ai email? E de vină aplicația WhatsApp ca trebuie să le explici tu clienților să îți trimită pe email și nu pe WhatsApp? Nu sunt sigur că ai înțeles ceea ce vrei să explici.

    Aplicația de mesagerie instant este pentru a trimite mesage instant. Mâine poimâine veți vrea să trimiteți și filme 4k pe WhatsApp ???

    Și dacă nu ai chef să comentezi aici ești liber să nu o faci. Drum bun!

  6. La ce e nevoie de operatori pt iMessage daca nu merge prin SMS ? Nu vad ce nevoie e de iMessage cand sunt atatea aplicatii, unele cu mai multi utilizatori si compatibile cu orice platforma.
    Nu am auzit niciodata de incercari ala Apple de a extinde iMessage la Android , lasand la o parte scuzele puerile cu operatorii. Pe de alta parte , suporta serverele Apple o eventuala extindere ?

  7. Nu stiu cat de mult a evoluat imessage in ultimul an si jumatate, dar inainte avea o mulțime de probleme care nu trimiteau mesajul, ori o făceau cu întârziere. Whatsapp a funcționat mereu ok, chiar si cu o linie de semnal Edge. Dacă e vreo alta aplicatie care sa înlocuiască whatsapp pe viitor, poate este telegramă, in nici un caz imessage, din simplu fapt ca e cross platform.

  8. Eu vorbesc aproape numai pe iMessage, de departe are cea mai buna stabilitate și calitate audio, adevărat trebuie sa si net și parteneri cu iMessage dar mai toți din preajma mea au iphoane, pentru ceilalți merg cu watsap …telefonia se aude de kkt comparativ cu iMessage sau watsap

  9. Dar ce are așa interesant iMessage față de produsele concurente? Ce o face à fi cea mai bună aplicație când este pusă fata în fata cu WhatsApp?

  10. Suportă doar dacă Apple merge cu jalba la Google să le găzduiască spațiu pe serverele lor.
    Ai dreptate iMessage nu este cross-platform și asta il limitează enorm. Dacă iubita mea are iPhone și eu ceva cu Android, nu vom putea folosi iMessage ci WhatsApp sau Messenger.

    În plus chiar nu văd avantajele iMessage în fața altor aplicații similare.

  11. Păi de ce să mă chinui cu iPhone și iMessage când pot folosi un smartphone adevărat și cu WhatsApp? De ce?
    Dacă tu ai iPhone, te rog explică-mi care sunt avantajele iMessage vs WhatsApp sau vs Facebook Messenger.
    Mulțumesc!

  12. Siri este aproape nefuncțional așa că nu văd avantajul. Cum folosești tu Siri pe iMessage?

    Ca nivel de securitate, specialiștii le clasifică pe amândouă la același nivel deși la cât de șubredă e securitatea iCloud, nu m-aș baza pe iMessage.

  13. ai intrebat “de ce?”, ti-am dat cateva exemple care mie personal mi se par folositore si le utilizez. tu nu vezi niciodata un avantaj cand e vorba de iOS/iPhone…te inteleg daca atarni la cartela cu 5GB date pe luna dar mai sunt si oameni care nu au astfel de probleme ca tine ?
    la ce ajuta youtube in iMessage? pai tu daca esti intrun chat si vrei sa trimiti un clip de pe youtube trebuie sa iesi din Whatsapp sa deschizi youtube si acolo sa cauti ce vrei…copiaza linku…bla bla bla. in iMessage intri pe youtube direct de pe tastatura fara sa iesi din iMessage kapischi? si tot asa cu shazam..etc
    3. appstore pentru iMessage
    apropo dar cum trimit o poza ca dokument pe whatsapp??? pe iOS nu android.

  14. @Robert – cred ca esti constient ca o sa ai posibilitatea de a plati WhatsApp si nu o sa ai reclame . Cu tot cu pretul platit , de cativa dolari , tot o sa fii mult sub pretul nesimtit pe care Apple il cere pt produsele sale . Nu mai vorbesc de adblockers care functioneaza excellent in Android cu root.

    Pe de alta parte – Apple minte de rupe , daca declara ca a avut intentia de a oferi iMessage si pe alte platforme . In primul rand ca nu are nici o legatura cu operatorii . Apoi pt ca Apple face tot posibilul sa-si tina ecosistemul inchis . Exemplu – daca faci un hackintosh , iMessage , facetime tot nu vor functiona fara niste hack-uri complicate . De ce ? Pt ca Apple leaga functionarea lor de UUID, serial de placa de baza, etc – adica hardware Apple .

    Sa nu mai spunem cate probleme de functionare au si iMessage si Facetime si iCloud . Frecvent vedem ca ele nu functioneaza. Plus securitatea iCloud care e varza.

  15. Te grabesti sa raspunzi fara sa citesti ce scrie lumea in general? Deci am spus, si repet cuvintele, “incerc sa imi conving clientii sa imi trimita email”, deci da, am email, logic. Ideea generala era ca le folosesc pe ambele, tu folosesti imessage? Daca da, si zici ca e mai ok whatsapp e perfect, e parerea ta si o respect. Daca nu o utilizezi tu efectiv nu stiu daca ai o parere corecta neavand experienta reala si completa. Nu e cazul sa vorbiti cu atata patima ca jigniti foarte repede si aiurea. Cheers

  16. Btz, frumos ar fi să îmi răspunzi comentariilor prin click pe butonul “Răspunde” (sau Reply) ca să fiu informat de disqus că am un răspuns. Nici măcar atâta lucru nu ești în stare și îmi te lauzi cu superioritatea iMessage?

    Degeaba folosești WhatsApp dacă nu ai habar ce poate face aplicația asta.

    Recitește ceea ce am scris și vezi că nu te-am jignit cu nimic, sensibilule!
    Evident că nu folosesc iMessage, din doua motive:
    1. iMessage este disponibil doar pe ios;
    2. Aplicațiile pe care le folosesc îmi acoperă tot necesarul fără să am nevoie de iMessage.

    Nu trebuie să locuiești in Siria ca să îți faci o părere despre experiența de viață de acolo.

  17. Am înțeles. Mulțumesc mult pentru răspuns. Prea civilizat la cum te știu eu pe tine, dar mă rog…

    Înțeleg avantajul YouTube in iMessage și recunosc că este cu o micro-virgulă mai avantajos așa cum scrii tu decât cum e în WhatsApp.

    Totuși, aici se vede superioritatea Androidului față de iOS. În Android, poți avea două aplicații pe ecran care rulează concomitent. Se numește “multi-tasking real”, ceva ce iOS nu are.
    Dacă vrei să trimiți un clip pe Youtube fără să ieși din WhatsApp, deschizi YouTube pe lângă WhatsApp și trimiți ce clip vrei.
    Este adevărat că ai nevoie de două click-uri ca să deschizi YouTube iar pe iMessage ai nevoie de un singur click.
    În rest, aceeași treabă: caută clipul și trimite-l.

    Pe Android NU ai nevoie să copiezi link-ul ca să îl distribui pe WhatsApp. În fereastra clipului ai în dreapta sus o săgeată curbată. Faci click pe ea și ai o grămadă de aplicații cu care să distribui clipul
    Atașez o imagine mai jos.

    3. Ce magazin ai pentru iMessage? Face asta din iMessage o aplicație mai bună decât WhatsApp sau Messenger?

    Nu cred că poți trimite documente pe iMessage pentru că este o limitare a iOS (știi tu: “cel mai avansat sistem de operare pentru mobile din lume” ??)

    Ai atins un punct în care iar se vede superioritatea Androidului.
    Eu pot trimite pe WhatsApp un document pdf, word, o schiță CAD, orice.
    Pe iOS nu poți trimite decât poze, clipuri și text.

    Mulțumesc încă odată pentru răspuns. M-ai convins că avantajele iMessage nu sunt suficient de mari.
    https://uploads.disquscdn.com/images/3ea0e0d8590576f552e437eef86f183da8e3252486c85107c86b0d4c410536fb.jpg

  18. ?? Clar! Să nu vadă SIE sau SRI câte felii de parizer mănâncă sub bena excavatorului…
    Când apar știri despre slaba securitate a iCloud sau iOS, se ascund toți sau încearcă să ne convingă, că de fapt:
    – e un feature
    – sunt știri false
    – că tot pe Android sunt probleme mai mari
    – etc

  19. Frumos ar fi sa vorbesti tu frumos, comparatiile tale sunt total nepotrivite si ma repet, insemnand ca este foarte clar cu cine discut. Nu mai continui cu explicatii ca este foarte clar, jignesti ca sa iti intaresti argumentele. Numai asa sunteti obisnuiti pe aici sa vorbiti, in maxim 3 mesaje o luati sau o faceti personala discutia. Nu am dat reply, deci poate nici nu-mi mai raspunzi. Te salut cu respect inca o data, poate te linistesti.

  20. Comparațiile mele sunt foarte potrivite pentru cei care au cap să le priceapă. Am inima împăcată că nu te-am jignit cu nimic.
    Eu ți-am arătat că nu știi să folosești aplicația WhatsApp și te-ai ofuscat.

    PS: tu ești Silviu Bernescu, mincinosul? Doar ăla e sensibil ca o lalea…

  21. Salut, asta e problema ca ne confunzi. Eu urmaresc blogul asta de cativa ani buni si am comentat maxim la 4 articole. Ca sa duc comentariul mai departe cu argumente legat de articol si nu altceva treaba sta asa. Este foarte ok evolutia platformelor de mesagerie, si a fb messenger, whatsapp, viber insa imessage pentru iOS este clar mai bine facut. E normal sa fie mai bine integrat, doar e al lor. Ca experienta generala e mai ok. Pentru android cu siguranta este mai ok. Daca Apple ar lasa whatsapp sa faca ce vor in implementare si s-ar lega automat de messages cumva atunci ar putea concura real cu imessage in iOS. Atata tot, nu are rost sa despicam firul in 4. Ecosisteme diferite, nu vreau sa aducem in discutie vesnica problema pe care va injurati pe aici de multe ori. Tocmai de aceea sunt si sigur ca imessage daca ar fi pe android nu ar merge la fel de bine, cam fiecare cu interesul lui, cum a fost mereu. Duminica placuta!