iPad Pro 2018: Apple RENUNTA la Portul Lightning pentru USB-C

iPad Pro 2018 va veni fara port Lightning din partea companiei Apple, americanii dorind sa integreze un port USB-C pentru noile tablete ce vor fi lansate in noiembrie.

ipad pro 2018 lightning usb-c 359818

Apple a anuntat aseara conferinta pentru prezentarea iPad Pro 2018, in 30 octombrie urmand a fi lansate noile tablete ale americanilor, iar ele vor veni cu port USB-C in locul Lightning. Mai toate zvonurile aparute in ultimele saptamani sugereaza faptul ca iPad Pro 2018 urmeaza sa fie lansate cu un port USB-C, iar lucrurile par a fi cat se poate de clare in aceasta privinta.

iPad Pro 2018 cu un port USB-C va permite incarcarea rapida cu incarcatoarele pentru Mac-uri, va oferi posibilitatea de a reda continut video la rezolutie 4K pe ecrane externe, si nu numai. Foarte multa lume asteapta de ani de zile ca Apple sa adopte intr-un final standardul USB pentru produsele sale, si s-ar parea ca USB-C este prima tehnologie care va fi folosita in iDevice-uri.

iPad Pro 2018: Apple RENUNTA la Portul Lightning pentru USB-C

Eliminarea portului Lightning pentru cel USB-C in iPad Pro 2018 este doar inceputul unei tranzitii pe care compania Apple o face pentru iDevice-urile sale. Din moment ce iPad Pro 2018 vor veni fara port Lightning in 2018, este de asteptat ca Apple sa renunte la tehnologia aceasta in favoarea USB-C si pentru telefoanele iPhone, dar probabil abia in 2019, sau poate 2020.

iPhone cu port USB-C ar face viata mult mai usoara pentru foarte multi utilizatori, insa desigur ca Apple nu va renunta cu usurinta la aceasta tehnologie, deci trebuie sa avem rabdare. Apple va transmite in direct conferinta din 30 octombrie pentru prezentarea noilor tablete iPad Pro 2018, asa ca ramane doar sa asteptam ca toate aceste noutati sa fie confirmate.