Trump INCA Foloseste iPhone si este Spionat de Rusi si Chinezi

Donald Trump foloseste trei telefoane iPhone in viata de zi cu zi, si este spionat de catre rusi si chinezi pentru ca nu-l intereseaza siguranta sa.

trump spionat iphone

Donald Trump, presedintele SUA, inca foloseste un telefon iPhone al companiei Apple pentru a face apeluri telefonice catre diverse persoane, iar americanii sustin ca rusii si chinezii il pot spiona foarte usor. Conform jurnalistilor de la New York Times, Donald Trump isi foloseste telefonul iPhone pentru a-si suna prietenii si a-i intrebat “cum se descurca” in functia de presedinte al SUA, sau pentru a barfi diverse persoane.

Donald Trump are nu mai putin de trei telefoane iPhone, doua dintre ele fiind modificate de catre NSA pentru a avea functionalitatea limitata, si pentru a nu putea fi interceptate de catre rusi, sau chinezi. Al treilea este telefonul sau personal, care este unul standard, fara vreo modificare facuta de catre cineva, iar in ciuda presiunilor facute pentru a renunta la el, Trump refuza sa faca asta.

Trump INCA Foloseste iPhone si este Spionat de Rusi si Chinezi

Trump foloseste al treilea telefon pentru ca poate stoca si contacte in el, dar si pentru ca poate face apeluri telefonice fara ca ele sa fie inregistrate in centrala Casei Albe, registrul acesteia fiind monitorizat de catre consilierii sai. Conform celor din comunitatea oamenilor ce fac parte din agentiile de informatii din SUA, Rusia si China au interceptat deja diverse apeluri telefonice facute de catre Trump cu iPhone-ul sau “secret”.

“American spy agencies, the officials said, had learned that China and Russia were eavesdropping on the president’s cellphone calls from human sources inside foreign governments and intercepting communications between foreign officials. The officials said they have also determined that China is seeking to use what it is learning from the calls — how Mr. Trump thinks, what arguments tend to sway him and to whom he is inclined to listen — to keep a trade war with the United States from escalating further. In what amounts to a marriage of lobbying and espionage, the Chinese have pieced together a list of the people with whom Mr. Trump regularly speaks in hopes of using them to influence the president, the officials said.”

China are si o lista de persoane cu care Trump vorbeste in mod constant, si spera sa se poata folosi de a pentru a-l forta pe presedintele SUA sa accepte termeni mai favorabili pentru negocierile comerciale. Pe de alta parte Rusia nu e atat de implicata in spionarea lui Trump deoarece acesta are o relatie mai buna cu Putin, insa chinezii afac tot ce pot pentru a-l spiona pe Trumo prin al sau iPhone.

2 COMENTARII