WINDOWS 10: NOUA PROBLEMA MARE cu Stergerea Fisierelor

Windows 10 are o noua problema serioasa descoperita cu stergerea fisierelor din calculataorele utilizatorilor, iata ce impact are ea asupra calculatoarelor.

WINDOWS 10 sterge fisere

Windows 10 a avut luna aceasta lansat October 2018 Update de catre compania Microsoft, insa din pacate actualizarea a venit cu o foarte mare problema din cauza careia erau sterse fisierele utilizatorilor in momentul instalarii update-ului. Microsoft a retras October 2018 Update pentru Windows 10 in ideea de a rezolva acea problema, si a lansat o versiune noua, care avea, in mod teoretic, problema rezolvata, insa din pacate se pare ca a aparut alta, care sterge alte fisiere.

Windows 10 are acum o alta problema in October 2018 Update, de aceasta data stergerea fisierelor afectand arhivele care sunt mutate de catre utilizatori dintr-un loc in altul, ceva ce in mod normal n-ar trebui sa se intample. Conform utilizatorilor Windows 10 care sunt afectati de catre aceasta problema, in momentul in care este mutata o arhiva intre doua fisere, in cazul in care exista o suprapunere a fiserelor, sistemul de operare nu va mai intreba daca le poate suprascrie, ci o face automat.

WINDOWS 10: NOUA PROBLEMA MARE cu Stergerea Fisierelor

Windows 10 nu reuseste in anumite cazuri sa mute arhivele cum trebuie, iar din moment ce nu intreaba utilizatorii daca poate suprascrie fisierele, atunci cand acest lucru esueaza, fisierele dispar in totalitate. Windows 10 are aceasta problema in versiunea 1809 oferita de catre compania Microsoft, astfel ca toti cei care o au, si se gandesc sa transfere arhive intre fisiere, ar fi bine sa foloseasca doar functia de copiere, nu si cea de mutare, pentru ca risca sa ramana fara fisiere.

“I noticed that whenever I move something out of a zip, the “do you want to replace these files” dialogue never shows up, it just does it. I’ve reinstalled windows and it still does it, it’s only on the October update. Pretty nasty bug since you can accidentally overwrite a file and have no way of getting it back.”

Windows 10 nu are deocamdata aceasta problema recunoscuta oficial de catre Microsoft, ei spunand in cazul versiunii initiale a October 2018 Update 1 din 10.000 de utilizatori au pierdut fisiere in timpul actualizarii. Daca extrapolam acest raport la sutele de milioane de oameni care folosesc Windows 10, ajungem la un numar destul de mare de oameni care au pierdut fisiere din cauza companiei Microsoft si a actualizarilor care nu au fost suficient de bine testate inainte de a fi lansate.

5 COMENTARII

  1. Tocmai, ca declaratia in engleza e mai clara ca cea in romana .
    In fine – nu se pierde nimic la ce declara ala in engleza , doar ca nu se face avertizare de rescriere – de care nu e nevoie fiind vorba de exact acelelasi fisiere.

  2. Salutare! Am windows 10 cu licenta, cand dau check for update nu imi gaseste nimic, daca i-au aplicatia lor, la fel, vreo idee ceva? Multumesc!

  3. Nu e prea clar ce scrii tu acolo – o arhiva mutata intre doua fisiere (sau foldere ?) – ce vrei sa spui cu asta ?
    In citat , omul spune de mutat ceva(file) “dintr-o” arhiva (zip) .
    Am incercat chiar acum pe versiunea 1809 . Intr-adevar, daca “muti” (extragi) fisierele dintr-un zip in aceeasi locatie, se rescriu fara avertizare .
    Dar nu inteleg ce pierzi ? Nu se pierde nimic , ci doar se inlocuiesc aceleasi fisiere. Daca zip-ul ar fi corrupt, extragerea nu ar functiona, deci nici inlocuierea.
    Nu se pierde nimic.