Huawei. Apple DEPASITA cu MULT in Vanzarile Smartphone

Huawei. Apple a fost depasita cu mult in vanzarile smartphone pentru al doilea trimestru fiscal consecutiv, chinezii consolidandu-si pozitia pe piata.

huawei apple smartphone

Huawei. T3 2018 se dovedeste a fi foarte bun pentru chinezi, ei reusind sa depaseasca la o diferenta mare compania Apple in ceea ce priveste vanzarile smartphone, pentru al doilea trimestru fiscal consecutiv. Multi analisti dadeau drept sigura acesta realizare a celor de la Huawei, si iata ca acum avem confirmarea de la IDC, acestia spunand ca diferenta ar fi de nu mai putin de 4.9 milioane de unitati pentru aceste trei luni care s-au terminat in septembrie.

Huawei. Diferenta fata de Apple este mai mare de 10% din vanzarile totale inregistrate de catre americani in T3 2018, si asta ne arata ca iPhone XS si iPhone XS Max n-au avut vanzari grozave, probabil foarte apropiate de cele ale seriei iPhone 8. Fata de T3 2017, vanzarile de telefoane iPhone au crescut cu 200.000 de unitati in T3 2018, insa in cazul Huawei se observa o crestere de 12.7 milioane de unitati, uriasa, iar Samsung a pierdut multe dintre vanzari.

Huawei. Apple DEPASITA cu MULT in Vanzarile Smartphone

huawei apple smartphone 1

Huawei. Multumita vanzarilor foarte bune inregistrate in aceasta perioada, chinezii au ramas pe pozitia a doua in top 5, ajungand chiar mai aproape de cei de la Samsung, desi inca ii mai desparte o cifra considerabila de smartphone-uri vandute. Desi pentru T4 2018 se astepta ca vanzarile iPhone sa fie apropiate de 80 de milioane de unitati, ca in anii trecuti, faptul ca Apple vinde telefoane extrem de scumpe ar putea ajuta Huawei sa ramana pe locul 2 in topul producatorilor.

“Samsung shipped 72.3 million smartphones worldwide in Q3 2018, dipping 13 percent annually from 83.4 million units in Q3 2017. Samsung is losing ground to Huawei, Xiaomi and other Chinese rivals in the huge China and India markets. Samsung must solve its China and India problems before it is too late. Huawei soared 32 percent annually from 39.1 million smartphones shipped worldwide during Q3 2017 to a healthy 51.8 million units in Q3 2018. Huawei remains the world’s second largest smartphone vendor with 14 percent share. Huawei has little presence in the valuable North America market, but its Android models are wildly popular in most of the rest of the world, particularly Asia and Europe.”

Huawei. Consolidarea pozitiei pe piata smartphone este un nou semn ca trend-urile se schimba, cei de la Samsung fiind pe unul descendent de cateva trimestre fiscale, iar acest lucru nu pare sa se schimbe. Apple se mentine in ceea ce priveste vanzarile, nu inregistreaza scaderi de loc, in ciuda evolutiei negative a Samsung, insa Huawei castiga cel mai mult din concurenta pe care americanii si coreenii si-o fac, iar clientii sunt cei care ar trebui sa castige, in final.