Google Chrome. Functia DORITA de TOATA LUMEA

Google Chrome. Functia dorita si asteptata de catre toata lumea a fost in sfarsit confirmata de catre companie pentru noi, iata ce schimbare uriasa va aduce.

Google Chrome reclame

Google Chrome. In momentul de fata noul browser al companiei americane este in plin proces de testare, iar din fericire pentru toata lumea, se pare ca va include intr-adevar o functie pe care toti o asteptau de ceva vreme. Mai exact, Google Chrome urmeaza sa aiba intr-un final integrata functia care blocheaza reclamele pe anumite website-uri care ne agaseaza cu prea multe afisate in pagina, compania Google promitand-o de ceva timp, insa iata ca va fi intr-un final oferita.

Google Chrome. Versiunea 71 a browserului este in momentul de fata in plin proces de testare in cadrul companiei americane, cu lansare programata in cursul lunii decembrie, ea aducand aceasta functie pentru ascundere reclamelor. In mod oficial, Google Chrome urmeaza sa ascunda reclamele care sunt foarte intruzive si au menirea de a ne pacali, adica reclame care spun ca avem calculatorul virusat, sau ca ni s-a spart un cont pe o retea de socializare, etc.

Google Chrome. Functia DORITA de TOATA LUMEA

Google Chrome. Separat de acestea, inclusiv reclamele care afiseaza butoane false de inchidere, sau prezinta alte informatii in mod complet nereal, urmeaza sa fie blocate de catre browser dupa lansarea actualizarii. Pentru a rezolva problema, Google Chrome nu ascunde reclamele de la publisheri, ci reclamele pe website-urile care le folosesc in mod constant impotriva utilizatorilor, astfel ca anumite pagini web vor avea reclamele complet blocate cand le vizitam.

“However, we’ve learned since then that this approach did not go far enough. In fact, more than half of these abusive experiences are not blocked by our current set of protections, and nearly all involve harmful or misleading ads. Ads or other elements that resemble chat apps, warnings, system dialogs, or other notifications that lead to an ad or landing page when clicked.”

Google Chrome. Masura este una asteptata de foarte multa lume, care este afectata de catre aceste probleme, insa totul va incepe doar cu blocarea reclamelor pe website-urile unde experienta este cea mai proasta. Desigur ca pe masura ce alte website-uri vor “forta nota” cei de la Google vor bloca reclamele si pe ele prin Google Chrome, insa totul in baza unei analize automate facute de catre robotii Google care analizeaza website-urile, nu in baza plangerilor utilizatorilor.