Politia a Acuzat o Femeie de Stergerea unui iPhone dupa Confiscare

politia sters iphone

Politia dintr-un oras american acuza o femeie ca si-a sters datele din telefonul iPhone X dupa ce acesta a fost confiscat, in urma unei anchete privind o tentativa de asasinat. Femeia ar fi condus o masina din care o alta persoana ar fi tras focuri de arma spre un barbat, in plina strada, insa fara a rani vreo persoana, ea fiind retinuta la un moment dat de catre oferii de la politia din New York.

Politia i-a confiscat doar telefonul femeii, insa aparet nu ar fi retinut-o pe aceasta, astfel ca dupa ce a ajuns acasa, ea ar fi sters toate datele din telefonul iPhone X care a ramas la autoritati. Avand in vedere ca acolo ar fi putut fi informatii care ar fi ajuta anchetatorii sa dovedeasca faptul ca ea a condus respectiva masina, si ca l-ar fi putut identifica pe cel care a tras, acum ea e acuzata de politie ca a distrus dovezile.

Politia a Acuzat o Femeie de Stergerea unui iPhone dupa Confiscare

Politia a decis intr-un final sa o aresteze pe femeie, dupa ce a distrus dovezile care le erau necesare in ancheta pe care o desfasurau, astfel ca acum ea va trebui sa raspunda pentru faptele sale. Daca politia ar fi luat decizia de a o retine mai devreme, atunci ar fi avut cu siguranta datele pe care ea le-a sters deja din telefonul iPhone X, insa acum au disparut.

A cellphone seized by police as part of an investigation into a drive-by shooting last month was remotely wiped by its owner, authorities said this week. After police took her iPhone X, telling her it was considered evidence, “she did remotely wipe” the device, according to police.

Politia nu avea cum sa stie ca femeia are activat Find my iPhone daca nu a reusit sa deblocheze acel telefon, lucru care cel mai probabil nu s-a intamplat pentru ca e greu sa sparga telefoanele Apple. Aceasta poveste va ajuta cu siguranta si alte persoane sa ascunda de politie dovezi importante din anchete, totul multumita Find My iPhone.