FBI, Europol si Politia Romana au Lucrat cu Bitdefender la un Decriptor GrandCrab

FBI, Europol si Politia Romana au colaborat cu Bitdefender pentru a crea un software special care sa decripteze fisierele blocate de catre GrandCrab.

FBI, Europol Politia Romana bitdefender decriptor grandcrab

FBI, Europol si Politia Romana au colaborat cu binecunoscuta companie Bitdefender pentru a dezvolta un decriptor pentru unul dintre cele mai periculoase ransomware-uri ale momentului GrandCrab. Cei de la Bitdefender sunt recunoscuti pe plan international pentru programele antivirus pe care le-au dezvoltat, iar colaborarea cu FBI, Europol si Politia Romana pentru lansarea acestui decriptor pentru GrandCrab este una dintre realizarile momentului, atat pe plan local, cat si pe plan international.

GrandCrab este un ransomware care blocheaza fisierele din calculatoarele utilizatorilor printr-un sistem de criptare, si se cer bani pentru decriptare, iar colaborarea cu FBI, Europol si Politia Romana a dus la crearea unui software pentru decriptare. Bitdefender ofera gratuit aceasta solutie pentru decriptarea datelor criptate cu GrandCrab pentru orice persoana afectata, iar cu ajutorul celor de la FBI, Europol si Politia Romana, solutia ar putea ajunge inclusiv la persoane care au cerut ajutorul autoritatilor.

FBI, Europol si Politia Romana au Lucrat cu Bitdefender la un Decriptor GrandCrab

FBI, Europol Politia Romana bitdefender decriptor grandcrab 1

FBI, Europol si Politia Romana au primit cu siguranta foarte multe raportari privitoare la GrandCrab si problemele pe care le-a generat acest ransomware, Bitdefender reusind sa analizeze ransomware-ul, si sa creeze acest software pentru decriptare. Bitdefender a dezvoltat pentru prima versiune a GrandCrab un decriptor similar, insa ransomware-ul a fost modificat, si ar fi generat pagube de sute de milioane de dolari in 2018, dar acum poate fi combatut mai usor cu acest nou decriptor.

„Lansarea acestui decriptor este o descoperire revoluţionară care arată cât de eficientă este colaborarea dintre companiile de securitate cibernetică şi instituţiile de aplicare a legii. Am petrecut luni de zile lucrând la acest instrument şi am alocat o infrastructură considerabilă ca să îl facem posibil: victimelor li se redă acum accesul la viaţa digitală fără niciun cost.”

FBI, Europol si Politia Romana n-au dat, cel mai probabil, de urma celor care au creat GrandCrab, insa asocierea decriptorului cu aceste institutii are menirea de a le oferi oamenilor siguranta ca beneficiaza de un software in care pot avea incredere. Cei de la Bitdefender permit descarcarea acestui decriptor pentru GrandCrab din aceasta pagina, is e bine sa-l aveti la dispozitie, chiar daca nu ati fost inca infectati, dar desigur pe mai multe calculatoare, pentru ca nu se stie care se infecteaza.