DEPENDENTA de Telefon ne STRICA Sanatatea, Cat de DES il Verificam

Dependenta de telefon ne strica sanatatea, un nou studiu confirmand cat de mare este problema, dar si cat de des isi verifica oamenii telfeoanele zilnic.

sanatate dependenta telefon

Dependenta de telefoane ste un risc pentru sanatate, stim cu totii acest lucru, iar un nou studiu facut in SUA are menirea de a ne spune si cat de des verificam telefoanele mobile pe care le folosim zilnic. Conform acestui studiu facut in SUA, americanii isi verifica telefoanele de 52 de ori pe zi, asta in timp ce anul trecut rata fusese stabilita la 47 de verificari pe zi.

Pentru ca stiu cat de nociva este folosirea telefonului atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru cea psihica, 40% dintre participantii la tudiu sustin ca ar dori sa isi reduca timpul de folosire al telefoanelor. 60% dintre cei cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani sustin ca sunt dependenti de telefoanele pe care le folosesc, iar desi 63% incearca sa-si limiteze utilizarea zilnica, doar 50% reusesc.

DEPENDENTA de Telefon ne STRICA Sanatatea, Cat de DES il Verificam

Numarul celorcare incearca sa reduca timpul zilnic de utilizare al smartphone-ului a crescut la 63%, de la 54% in cursul anului trecut, deci oamenii incearca sa-si protejeze sanatatea. Problema este ca telefoanele sunt dispozitivele pe care oamenii le folosesc pentru cam orice, de la comunicare si pana la cautarea de informatii, cumparaturi, si multe altele.

It’s a habit many people are trying to cut, according to the consulting firm’s survey. Around 40 percent of people say they use their phones too much. Additionally, 60 percent of 18-to-34-year-olds admit they’re hooked on their devices. Sixty-three percent of respondents said they’re trying to limit their usage, but only around half actually succeed. This year’s survey really advances the story of smartphones as the true center of our lives, both inside and outside the home. The smartphone remains the go-to device for consumers, enabling them to do anything they desire: communicate, work, socialize, consume entertainment, stay fit or take care of things at home.

Sanatatea si dependenta au fost intotdeauna doua “concepte” contradictorii, pentru ca in general lucrurile care iti creeaza dependenta, sunt nocive pentru sanatatea ta. Din pacate, de dependenta de telefoane nu se poate scapa prea usor, si cu siguranta nu tinand telefonul in apropierea ta, dar atat timp cat oamenii nu constientizeaza gravitatea problemei, nu vor scapa de ea.