Google. Noua Functie pe care o VREI de la Apple

Google. O noua si foarte importanta functie a fost lansata de catre compania americana pentru utilizatorii produselor sale, si o vei dori neaparat de la compania Apple.

google find my device

Google. Probabil unii dintre voi stiti deja ca pentru telefoanele Android, si nu numai, exista de la compania americana o functie numita Find My Device, ea fiind foarte similar acu cea Find My iPhone a companiei Apple. Practic, ambele au menirea de a ajuta utilizatorii sa gaseasca dispozitive electronice care au fost pierdute, sau furate, iar saptamana aceasta compania Google a implementat o functionalitate noua si extrem de utila pentru acest sistem.

Google. Incepand de zilele trecute, utilizatorii care folosesc sistemul Find My Device au posibilitatea de a localiza dispozitivele electronice inclusiv in interiorul cladirilor, nu doar in exteriorul acestora, ca pana in prezent. Totul functioneaza multumita hartilor pentru cladiri pe care compania Google a inceput sa le includa in Google Maps de ceva vreme, ele ajutand oamenii sa descopere mai usor terminale pierdute in interiorul cladirilor, fara a le cauta prea mult.

Google. Noua Functie pe care o VREI de la Apple

Google. Practic, acolo unde exista o harta cu interiorul unei cladiri in Google Maps, utilizatorii vor putea folosi platforma Find my Device pentru a-si localiza dispozitivele cu o precizie mult mai mare decat pana acum. Find my iPhone nu are o functionalitate similara pentru utilizatorii care folosesc aceasta platforma, asa ca Apple inca mai are multe de recuperat pentru a le oferi clientilor sai ceva ce are si compania Google in momentul de fata pentru Android.

Google has tinkered with its Find My Device app so that it displays indoor maps to show you where you might have dropped your phone inside a large building. It’s the result of years of recording the layouts of complex spaces like department stores, malls, and airports. That way, when you lose your phone, you don’t just see that it’s somewhere in the building — you might actually have a clearer idea of exactly where.

Google. Localizarea in interiorul caldirilor este foarte dificila de realizat, iar desigur ca Find my Device nu va fi intotdeauna 100% exact, insa chiar si asa, simpla existenta a optiunii pentur utilizatori este un lucru foarte bun. Cei de la Apple au inceput de vreun sa integreze harti cu interiorul unor cladiri in Apple Maps, dar spre deosebire de Google, au mult mai putine locatii cartografiate, si extind mult mai greu numarul de spatii care sunt listate.