Digi Mobil TRAGE IN JOS Vitezele de Internet din ROMANIA

Digi Mobil are viteze de internet mobil foarte mici, iar ele afecteaza media nationala in comparatie cu cele inregistrate de catre operatorii altor tari.

Digi Mobil viteze

Digi Mobil, unul dintre cei 4 mari operatori de telefonie mobila din Romania, este principalul motiv din cauza caruia vitezele medii de internet mobil sunt in Romania mult mai mici decat in alte tari. Puteti vedea in imaginea de mai jos cum arata o comparatie a vitezelor de internet mobil din diverse tari, iar pentru Romania avem inregistrata o viteza de 19.1 Mbps, aproape de jumatate fata de ceea ce ofera Orange, sau Vodafone, pentru clientii proprii, din cauza Digi Mobil.

Romania inregistreaza viteze similare cu tari precum Belarus, Uruguay, Portugalia, sau Germania, insa asta inseamna ca exista operatori care “trag in jos” media, iar aici putem nominaliza Digi Mobil, si chiar Telekom. Operatorul Digi Mobil detinut de catre cei de la RCS & RDS avea acum cateva saptamani anuntata o viteza medie de download pentru internetul mobil de doar 11.16 Mbps pentru T1 2018, adica jumatate fata de oricare dintre ceilalti mari operatori din Romania.

Digi Mobil are o retea slaba, iar asta afecteaza media nationala

viteze internet mobil internationale

Digi Mobil are retele 3G si 4G in Romania, insa din pacate ele ofera viteze de navigare pe internet cu mult sub ceea ce are concurenta, dar desigur ca si pretul platit pentru clienti este unul foarte mic. Avand in vedere ca pretul dicteaza calitatea, doar clientii operatorului sunt afectati de vitezele mici, insa in statisticile internationale tara noastra este plasata prost pentru ca retelele operatorului au nevoie de multe imbunatatiri, desi cei de acolo au anuntat inclusiv lansarea 5G in curand.

Exista tari care au viteze de internet mobil mai proaste decat a noastre, insa exista altele care au viteze mult mai bune, tarile vecine avand medii chiar mai mari decat ceea ce se inregistreaza la noi, desi internetul nu e totdeauna la fel de ieftin ca la Digi Mobil. Acestea fiind spuse, era de asteptat ca tara noastra sa fie plasata din ce in ce mai prost in studiile de acest gen, si cu siguranta lucrurile nu se vor imbunatati prea mult, avand in vedere ca asta nu s-a prea intamplat in ultimii ani, Digi Mobil fiind concentrat pe 5G.