Telekom. VICTORIE intr-un Proces IMPORTANT in Romania

Telekom a obtinut o victorie foarte importanta intr-un proces bazat pe o sanciune a ANCOM, iata care a fost acuzatia adusa de catre autoritatile romane.

telekom video streaming

Telekom a obtinut o victorie insemnata intr-un proces important pe care-l are in momentul de fata in Romania, reusind sa suspende o sanctiune impusa de catre ANCOM pentru modul in care trateaza diversele tipuri de trafic de internet. Acum cateva luni, operatorul de telefonie mobila a fost sanctionat de catre ANCOM din cauza faptului ca a discriminat traficul facut de catre clienti prin streaming video, in comparatie cu celelalte tipuri de trafic.

Practic, Telekom a primit un avertisment de la ANCOM in urma unei aparente descoperiri a unor dovezi care sa sustina acuzatii conform carora s-ar fi redus viteza de download pentru streaming video, in comparatie cu alt tip de trafic. Asta inseamna ca persoanele care ar fi urmarit Netflix, de exemplu, prin intermediul retelei operatorului de telefonie mobila, ar fi avut fie o calitate slaba pentru continutul video, fie ar fi facut mult buffering, adica ar fi asteptat mult sa se incarce continutul.

Discriminarea s-ar fi facut atat pentru clientii care foloseau serviciile operatorului in baza unei cartele preplatite, cat si pentru clientii care foloseau abonamente, deci tratamentul a fost cam egal pentru toata lumea, dar nu in ceea ce priveste tipul de trafic. ANCOM a acuzat si sanctionat compania de telecomunicatii pentru o practica pe care operatorii din SUA o fac legal, insa Curtea de Apel din Bucuresti a suspendat acea sanctiune, dand castig de cauza operatorului.

Telekom este primul operator de telefonie mobila din Romania care este acuzat de o asemenea practica, desi n-ar fi greu de crezut ca fac si altii asta, dar trebuie sa stea cineva efectiv sa monitorizeze retelele, si asta nu se prea intampla. Acestea fiind spuse, deocamdata primul presupus act de limitare a traficului de video streaming in Romania a scapat de vreo sanctiune, daca a fost reala problema de la bun inceput, insa ne putem astepta la alte sanctiuni si pentru ceilalti operatori.

3 COMENTARII