Gazul care poate DISTRUGE orice iPhone (VIDEO)

Telefoanele iPhone pot fi distruse de catre un gaz cu care intra in contact, totul fara ca oamenii sa stie ce se intampla in realitate cu dispozitivele.

iphone heliu

Acum cateva saptamani a aparut o poveste din SUA care spunea ca o serie de telefoane mobile, printre care si unele iPhone, au fost distruse dupa ce un aparat de rezonanta magnetica s-a stricat si a umplut cateva camere cu heliu. Ei bine, in baza acestei povesti, youtuberul de mai jos s-a gandit sa faca un mic experiment pentru a vedea cat de reala e povestea.

Lasand telefoanele in heliu timp de peste 1 minut, iPhone 8 a fost primul care a cedat din cauza gazului, insa iPhone XS si iPhone XR au supravietuit fara probleme in aceleasi conditii. iPhone 8 a murit complet in urma expunerii la gazul de heliu, problema in sine fiind foarte interesanta, mai ales ca nu afecteaza modelele mai noi ale telfeoanelor celor de la Apple.

Problema pare sa aiba legatura cu oscilatorul telefoanelor, care este folosit pentru a indica ora, vechile modele avand unele din cristal, insa cele noi au unele electromecanice, deci nu ar trebui sa fie afectate. Pe de alta parte, “moartea” subita a telefoanelor este doar temporara, deoarece dupa cateva zile de “liniste” ele pornesc din nou, fara vreo problema.