Digi. Telekom, Orange, Vodafone – ANUNT MAJOR al ANCOM

Digi. Impreuna cu Telekom, Orange, si Vodafone, este in centrul unui anunt foarte important facut de catre ANCOM pentru toti clientii din Romania.

digi portare

Digi. Telekom, Orange si Vodafone sunt in centrul unui anunt foarte important al ANCOM in legatura cu o decizie luata recent, ea avand la baza o schimbare care a fost anuntata acum cateva saptamani bune. Mai exact, ANCOM a anuntat ca a luat in sfarsit decizia de a le permite clientilor sa transfere numerele de telefon fix dintr-un judet in altul, iar Digi si restul operatorilor de telefonie fixa vor trebui sa se conformeze cu aceasta noua directiva.

Digi. Ca unul dintre operatorii cu numarul cel mai mare de clienti ai serviciilor de telefonie fixa, impreuna cu Telekom, va fi obligat sa transfere orice numar dintr-un judet in altul, asa cum se intampla cu numerele mobile. Practic, daca utilizatorul se muta dintre-un judet in altul, isi va putea pastra numarul fix, inclusiv prefixul, dar inclusiv portarea de la un operator la altul va fi permisa, iar toti, inclusiv Digi, vor trebui sa respecte aceasta decizie.

Digi. Telekom, Orange, Vodafone – ANUNT MAJOR al ANCOM

Digi. Stim deja ca acesta este operatorul cu cele mai multe portari in retea in 2018, atat pentru telefonie mobila, cat si pentru telefonie fixa, exceptie facand luna octombrie, cand cei de la Telekom au trecut pe primul loc. In ciuda acestui lucru, acum toti vor fi obligati sa respecte deciziile clientilor, si va fi interesant de vazut daca Digi va reusi sa revina pe prima pozitie in topul portarilor, sau daca va ramane in urma celor de la Telekom, asa cum se intampla in octombrie.

ANCOM a adoptat decizia care permite ca numerele geografice fixe de telefon să poată fi folosite şi în afara ariei geografice în care au fost alocate. Astfel, utilizatorii care se vor muta dintr-un județ în altul vor putea să își păstreze numărul de telefon fix, inclusiv în situația în care se vor porta la un alt furnizor de telefonie. Decizia adoptată astăzi în cadrul ședinței Consiliului Consultativ nu va conduce la modificarea numerelor de telefon sau la apariţia altei categorii de numerotaţie.

Digi. Ofertele foarte bune i-au propulsat pe prima pozitie in top, si sunt destul de sigur ca vor veni cu altele cel putin la fel bune pentru a atrage in continuare un numar tot mai mare de clienti in Romania. Pana atunci, Digi ramane, la fel ca si restul, cu obligatia de a le permite oamenilor sa-si pastreze numerele de telefonie fixa indiferent in ce judet se muta, sau indiferent in ce alta retea se muta, daca nu mai sunt multumiti de ceea ce primesc.

3 COMENTARII

  1. Acum cand au multi clienti,o sa scoata minutele internationale catre Italia stiind ca multi abonati folosesc Digi doar pentru asta.Semnalul la internet mobil lasa de dorit dupa primii 2 gb viteza scade considerabil..