Telefoanele cu 10 GB RAM Incep sa devina “Noul Normal”

Telefoanele cu 10 GB RAM incep sa devina "noul normal" pe masura ce numarul producatorilor care anunta aceste tipuri de telefoane mobile este in crestere.

telefoane 10 gb ram

In vara auzeam pentru prima oara despre telefoanele cu 10 GB RAM, atunci doar ca un zvon, insa cateva luni mai tarziu avea sa fie lansat Xiaomi Black Shark, primul telefon cu atat de multa memorie RAM, de care nimeni nu are nevoie. Acum, se pare ca in lipsa de idei pentru a diferentia telefoanele pe piata, cei de la Nubia au decis sa lanseze un telefon pentru gaming, care desigur ca are 10 GB RAM, desi nu are nevoie de ei, asa cum niciun alt telefon nu are.

In ciuda acestui lucru, Nubia va lansa un smartphone cu chip Qualcomm Snapdragon 845, si 10 GB RAM, acesta fiind al doilea, daca nu ma insel, telefon cu atat de multa memorie RAM, dar doar unul dintre toate. Xiaomi doar a dat startul implementarii a 10 GB RAM in telefoane, Nubia urmeaza trend-ul, iar separat de aceste companii vom vedea cu siguranta modele similare lansate si de catre alti producatori, pentru ca atunci cand nu mai ai ce fura de la Apple, bagi RAM.

Telefoanele cu 10 GB RAM Incep sa devina “Noul Normal”

Desigur ca Android nu are nevoie de 10 GB RAM, nici de 20, pentru ca asta n-ar schimba nimic la problemele de performante, sau experienta foarte proasta pe care o ofera dupa cateva luni de utilizare. 10 GB RAM fata de 8 GB RAM sunt in momentul de fata complet inutili pentru telefoane, si da, e nevoie sa inceapa de undeva evolutia, insa cred ca telefoanele aveau mai multa nevoie de inovatii in materie de autonomie a bateriei si nu in cresterea memoriei RAM.

In momentul de fata s-a ajuns intr-o situatie in care e atat de greu sa te diferentiezi pe piata smartphone, si e atat de greu sa aduci inovatii cu adevarat importante, incat fiecare producator ofera tot felul de schimbari inutile. Cresterea graduala a memoriei RAM e necesara pe masura ce sistemele de operare devin mai complexe, insa mi-as fi dorit sa vad o autonomie de o zi de utilizare efectiva decat 10 GB RAM intr-un smartphone, insa din pacate mai e mult pana acolo.