iPhone SCAPA Temporar de CRESTEREA de Preturi

iPhone scapa temporar de cresterea de preturi pe care Donald Trump o anunta pentru telefoanele companiei Apple, iata ce s-a intamplat in weekend.

iphone crestere pret

iPhone urma sa fie unul dintre telefoanele ale caror preturi urmau sa creasca substantial in urma impunerii de sanctiumi impotriva Chinei de catre SUA, insa se pare ca lucrurile se schimba. Donald Trump si presedintele chinez Xi Jinping au cazut de acord pentru un “armistitiu” de 90 de zile pentru ca noi negocieri sa fie purtate intre tari inainte ca sanctiunile sa fie impuse.

Aceasta este o noua amanare pentru o amenintare care a fost facuta cu mult timp in urma, si se pare ca nu va fi vreodata dusa la indeplinire, si nu va afecta iPhone. Saptamana trecuta Donald Trump afirma ca impunerea sanctiunilor impotriva Chinei va duce la o crestere cu 10% a preturilor iPhone in SUA, cel putin, si ca toti consumatorii vor putea suporta diferenta.

iPhone SCAPA Temporar de CRESTEREA de Preturi

Intelegerea dintre Donald Trump si presedintele chinez are in vedere produse in valoare de 200 de miliarde de dolari care urmau sa fie taxate, printre ele nefiind componentele dedicate iPhone. Produsele care implica si componentele iPhone fac parte dintr-un grup separat, care urma sa fie taxat in urma celor dintai, insa daca primele nu se mai taxeaza, e clar ca nici cele din urma.

President Donald Trump and Chinese President Xi Jinping have reached a 90-day ceasefire agreement on new economic tariffs. The United States and China reached a 90-day ceasefire in a trade dispute that has rattled financial markets and threatened world economic growth. The breakthrough came after a dinner meeting Saturday between President Donald Trump and Chinese leader Xi Jinping at the Group of 20 summit in Buenos Aires.

Daca iPhone va fi scumpit in SUA, exista o foarte mare sansa ca Apple sa faca acelasi lucru inclusiv in Europa, sau alte tari in care vinde in momentul de fata produsele. In cazul in care se va intampla asta, e posibil ca vanzarile iPhone sa scada simtitor pentru compania Apple, asa ca Trump ar putea fi de fapt marea problema a celor din Cupertino, si nu scaderea popularitatii telefoanelor.