Huawei. INTERZICEREA in Europa este tot mai APROAPE

Huawei. Interzicerea produselor companiei chinezesti in Europa este tot mai aproape, un anunt recent punand in discutie viitorul lor pe un continent unde au mare succes.

huawei anglia

Huawei. Va spuneam acum cateva saptamani ca zilele chinezilor in Europa sunt numarate, iar astazi avem o confirmare a faptului ca intr-o tara foarte importanta se ia in considerare interzicerea produselor companiei. Seful MI6, serviciul secret al Marii Britanii, Britanii a afirmat ca operatorii de telefonie mobila din regat ar trebui sa fie foarte atenti cu echipamentele de telecomunicatii cumparate de la chinezi, Huawei, adica ar trebui sa le evite in crearea retelelor 5G.

Huawei. Alex Younger a tinut pana recent doar un singur discurs in cei 4 ani de cand conduce MI6, iar in al doilea, ce a avut loc zilele trecute, el a spus ca trebuie precautie in posibila intentie de a alege Huawei sau ZTE ca furnizori de echipamente pentru retele 5G. Seful MI6 asociaza Huawei si ZTE cu eventuale pericole pentru siguranta nationala a Marii Britanii, fiind practic un ecou al vocilor omologilor sai de la FBI, CIA, si NSA, care au spus exact acelasi lucru.

Huawei. INTERZICEREA in Europa este tot mai APROAPE

Huawei. Younger a adus in discutie si avertismentele facute de catre SUA cu privire la chinezi, si spune ca trebuie facuta o analiza serioasa inainte ca vreo decizie privind echipamentele retelelor 5G sa fie luata. SUA, Australia si Noua Zeelanda au interzis deja folosirea echipamentelor Huawei pentru retele 5G, prima interzicand si telefoanele in insttutiile guvernamentale, iar Marea Britanie va ajunge cel mai probabil macar la decizia de a interzice echipamentele 5G.

We have got some decisions to take here. We need to decide the extent to which we are going to be comfortable with Chinese ownership of these technologies and these platforms in an environment where some of our allies have taken a quite definite position. We need to have a conversation. It’s not wholly straightforward.

Huawei. V-am spus acum cateva saptamani ca interdictia din SUA va fi preluata de alte tari, inclusiv din Europa, multi dintre voi n-ati crezut, insa lucrurile se desfasoara in exact aceasta directie, cu o tinta clara. Reputatia celor de la Huawei este pusa in discutie aici, iar desi in China nu se pune prea mare pret pe asta, in SUA si Europa se pune, iar la un moment, indiferent cat de ieftine sunt telefoanele, lumea va evita sa le mai cumpere daca guvernele le spun sa nu o faca.