Huawei. OFICIAL, PRIMA TARA din Europa ce o INTERZICE

Huawei. In mod oficial, compania chinezeasca a fost interzisa in prima tara din Europa, anuntul fiind facut cu doar cateva ore in urma, iata cum este afectata.

huawei interzisa europa

Huawei. La mai putin de o zi dupa ce veneau primele informatii care sugerau ca produsele companiei vor fi interzise intr-o importanta tara europeana, iata ca a anuntul a venit in mod oficial astazi. British Telecom, cel mai mare grup de telecomunicatii din Marea Britanie, a anuntat ca va renunta la toate echipamentele 4G ale Huawei in urmatorii doi ani, si ca va evita sa foloseasca produsele chinezilor pentru reteaua 5G pe care o va lansa in tara.

Huawei. Anuntul vine la scurt timp dupa ce seful MI6, Alex Younger, a afirmat ca operatorii de telefonie mobila din Marea Britanie trebuie sa fie foarte atenti cu echipamentele furnizate de catre chinezi. V-am spus ca asta va avea drept efect o interzicere a produselor Huawei in Marea Britanie, si iata ca primul mare operator telecom a luat aceasta decizie, inclusiv pentru echipamentele vechi, ceea ce este o surpriza, pentru ca in alte tari nu s-a intamplat asa ceva.

Huawei. OFICIAL, PRIMA TARA din Europa ce o INTERZICE

Huawei. Decizia celor de la British Telecom de a evita sa foloseasca echipamentele companiei chinezesti pentru viitoarea retea 5G, dar si pentru actuala 4G, vine ca urmare a presiunilor facute de SUA in ultimele luni. Americanii sunt foarte hotarati sa convinga toata lumea sa renuntela echipamentele celor de la Huawei pentru retelele de telefonie mobile, si nu doar atat, iar in Europa valul de interziceri incepe cu Marea Britanie, si va continua cu alte tari.

Britain’s BT Group Plc will remove Huawei Technologies Co’s equipment from its core 4G network within two years. BT has also excluded Huawei from bidding for contracts to supply equipment for use in its 5G network.

Huawei. Daca British Telecom a interzis echipamentele de telecomunicatii ale chinezilor, e foarte clar ca si EE, si operatorii mai mici vor lua decizii similare, in urma presiunilor puse de catre serviciile secrete. Interzicerea Huawei in Europa, chiar si la nivel de echipamente de telecomunicatii, va pune presiune serioasa pe companie, iar asta i-ar putea afecta vanzarile de telefoane daca oamenii vor intelege ca produsele le-ar putea transmite date personale catre guvernul chinez.