Huawei. MASURA DISPERATA luata dupa ARESTARE

Huawei. O masura disperata a fost luata dupa arestarea CFO-ului companiei, ea confirmand practic faptul ca tot ce s-a spus pana acum e adevarat.

huawei investitie

Huawei. Compania chinezeasca este de cateva zile in centrul unui scandal international imens in urma arestarii CFO-ului, care este si fiica actualului CEO, ea fiind acuzata de incalcarea sanctiunilor SUA impotriva Iranului. Dupa anuntarea arestarii sale, Japonia a anuntat ca va renunta la produsele Huawei pentru viitoarele retele 5G, iar din Franta si Germania au venit informatii similare, chiar daca deocamdata nu oficial, ci doar de la membri ai guvernelor.

Huawei. In Marea Britanie cei de la British Telecom au anuntat deja ca vor renunta la echipamentele de telecomunicatii ale chinezilor atat pentru actuala retea 4G, cat si pentru viitoarea retea 5G care va fi lansata. In fata tuturor acestor probleme, si dupa interzicerea in 3 tari pana acum, compania Huawei a anuntat ca investeste 2 miliarde de dolari pentru a-si intari securitatea echipamentelor de telecomunicatii, si a linisti toate tarile care au interzis-o, sau vor sa o interzica.

Huawei. MASURA DISPERATA luata dupa ARESTARE

Huawei. Promisiunea facuta de catre companie nu este altceva decat o confirmare indirecta a faptului ca produsele actuale au probleme si pot avea telecomunicatiile interceptate, probabil chiar de catre guvernul chinez. Daca Huawei nu ar fi avut probleme cu echipamentele de telecomunicatii, atunci n-ar fi avut vreo logica sa spuna ca investeste 2 miliarde de dolari, o suma uriasa, pentru a-si imbunatati produsele, si a linisti tarile in care a fost, sau va fi, interzisa.

China’s Huawei will spend $2 billion (1.57 billion pounds) as part of efforts to address security issues raised in a British government report earlier this year. It’s about Huawei promising to build and manage its products better. A second person said the plan had been discussed by senior Huawei officials in China, and that the decision was made before the company’s chief financial officer was arrested in Canada on Dec. 1.

Huawei. Masura este una disperata, asta nu poate fi pus in discutie, insa e greu de spus daca ea va avea succes, sau daca totul este in zadar, iar SUA vrea sa o elimine complet din sistemele de comunicatii globale. Huawei spune ca a luat aceasta masura inainte ca al sau CFO sa fie arestat de catre autoritatile canadiene, si incepe sa devina destul de clar faptul ca SUA nu a prea mintit cand a spus ca exista motive de ingrijorare din cauza produselor facute de catre chinezi.