Apple a ATACAT INTERZICEREA Vanzarilor iPhone

apple interzis iphone

Apple a avut ieri parte de o lovitura foarte dura dupa ce vanzarile iPhone au fost interzise in China la cererea celor de la Qualcomm, care reclama incalcarea a trei brevete de inventie. Interzicerea vanzarilor tuturor modelelor aflate intre iPhone 6S – iPhone X are la baza versiunea iOS pe care telefoanele o ruleaza, deoarece brevetele vizeaza functii ale sistemului de operare.

Apple spune ca interdictia de import si vanzare a telefoanelor respective nu a scos efectiv din vanzare telefoanele iPhone, insa chiar si asa, a anuntat ca o va ataca prin apel. Apple spune ca unul dintre brevetele de inventie invocate de catre Qualcomm a fost deja invalidat, iar pe restul probabil va incerca sa le invalideze in instanta, pentru a fi ridicata interdictia de vanzare.

Apple a ATACAT INTERZICEREA Vanzarilor iPhone

Apple a facut in iOS 12 modificari multumita carora telefoanele iPhone care ruleaza aceasta versiune a sistemului de operare nu mai incalca brevetele celor de la Qualcomm. Daca toate cele aflate in vanzare au macar iOS 12 instalat, atunci ele pot fi importate si vandute fara probleme in China, insa cele mai vechi trebuie scoase din vanzare, si eventual actualizate.

Apple has filed an appeal to overturn a broad iPhone sales ban in China. The ban of some iPhone models, announced earlier Monday, follows a request for an injunction by Qualcomm, which has been locked in a legal battle with Apple for years. The chipmaker is alleging patent violations on features that let users reformat the size and appearance of photos and manage applications on a touchscreen when navigating through phone apps.

Pentru Apple aceasta interdictie este o problema foarte mare, deoarece China ramane o piata foarte importanta, a doua ca generatoare de venituri anuale pentru companie. Cand va reusi compania Apple sa obtina ridicarea interdictiei pentru vanzarea telefoanelor iPhone nu se stie deocamdata, dar cel mai probabil nu va trece mult timp pana cand va reusi sa o faca.