Huawei. INTERZIS Angajatilor la Cumparat iPhone

Huawei. Prima interdictie impusa pentru a cumpara telefoanele iPhone a venit astazi, angajatii primind amenzi foarte mari, sau subventii daca achizitioneaza telefoanele chinezilor.

huawei interzis iphone

Huawei. In urma interzicerii produselor companiei in foarte multe tari, si a arestarii CFO-ului, iata ca incep sa apara si primele represalii pentru compania Apple, o interdictie de a cumpara iPhone fiind impusa unor angajati. Un partener important al celor de la Huawei a decis sa le interzica angajatilor sa cumpere telefoanele iPhone ale celor de la Apple, cu amenintarea ca o amenda le va fi impusa in cazul in care nu respecta regula si cumpara telefoanele americanilor.

Huawei. Compania Menpad, care furnizeaza ecrane LCD pentru chinezi a anuntat ca va amenda angajatii cu o suma echivalenta cu cea a pretului de piata al telefonului iPhone pe care acestia il cumpara din magazin. Decizia este una foarte radicala, insa compania chinezeasca ofera totusi 15% compensatie pentru telefoanele Huawei sau ZTE cumparate de catre angajatii sai, deci toti cei care vor iPhone, sa se gandeasca la altceva, neaparat cu Android, neaparat facut in China.

Huawei. INTERZIS Angajatilor la Cumparat iPhone

Huawei. Mai mult decat atat, compania va oferi comisioane duble catre angajatii care vand produse catre SUA, iar partenerii sai vor primi reduceri duble daca fac acealsi lucru, ca un raspuns la ceea ce face SUA impotriva celor de la Huawei. Ceea ce se intampla in China este foarte interesant in momentul de fata, guvernul protejandu-si compania Huawei intr-un mod mult mai agresiv decat s-a intamplat cu ZTE, care se pare ca nu are legaturi atat de stranse cu partidul comunist.

One of Huawei’s suppliers has threatened to fine its staff if they buy an Apple iPhone at any time in the next three years. If employees buy any iPhone for themselves, the company will impose a 100 per cent penalty on the basis of the phone’s market price. In an apparent show of nationalistic pride and support for its troubled counterpart, it also said it will cease to buy any American products such as office equipment, computers and cars.

Huawei. Ca sa fiu complet sincer, ma astept ca Apple sa fie cea mai afectata in China din cauza razboiului pe care il duce SUA in momentul de fata, iar asta pentru ca este compania “fanion” a americanilor. Huawei este compania “fanion” a chinei, iar asa vom vedea un razboi foarte interesant in care vedem cat de mult se implica un guvern, deocamdata, pentru a-si proteja compania cu care se pare ca are legaturi extrem de stranse.