Cydia Store a fost INCHIS, AVERTIZAREA pentru Utilizatori

Cydia Store a fost inchis noaptea trecuta, magazinul principal cu pachete pentru jailbreak devenind inaccesibil impreuna cu toate achizitiile facute.

Cydia Store inchis

Cydia este principala aplicatie pentru cei care fac jailbreak, ea permitand instalarea de aplicatii, tweak-uri, sau teme pentru iPhone, iPad, si iPod Touch, un magazin fiind creat de catre dezvoltatorul sau pentru a permite distributia lor. Ei bine, acest magazin, cunoscut cu denumirea Cydia Store, a fost inchis noaptea trecuta de catre saurik, in mod permanent, marcand o noua lovitura serioasa pentru comunitatea jailbreak, devenita tot mai mica.

Cydia Store a fost inchis din cauza unei probleme care permitea exploatarea conturilor Paypal, folosite de catre utilizatori pentru a face achizitii din magazin, pentru a face plati neautorizate, dar prin repo-uri neautorizate. Problema nu a afectat un numar mare de oameni, conform creatorului Cydia Store, insa el intentiona sa inchida oricum magazinul pana la finalul anului, iar divulgarea acestei probleme doar a grabit aplicarea deciziei pe care o luase deja.

Cydia Store a fost INCHIS, AVERTIZAREA pentru Utilizatori

Cydia Store nu mai inregistra prea multe vanzari de ceva vreme, iar aceasta problema ii afecta doar pe cei care aveau jailbreak, repo-uri “neautorizate”, adica de la dezvoltatori necunoscuti, si un cont Paypal legat de magazin. Cei care au avut jailbreak, si cont Paypal folosit in aplicatie pentru achizitii, nu ar trebui sa fie ingrijorati, deoarece problema nu-i afecteaza si pe ei, exploatarea putand fi facuta doar in momentul in care utilizeaza efectiv Cydia Store, nu si in alte moduri.

Cydia Store nu a fost un magazin prea iubit de catre cei cu jailbreak, care voiau doar pachete gratuite din moment ce si-au exploatat telefoanele, iar asta a generat de multe ori discutii aprinse in comunitate. Disparitia Cydia Store este o noua dovada a faptului ca aplicatia Cydia nu mai prezinta interes pentru dezvoltator, si ca actualizarile care sa o faca 100% compatibila cu iOS 12 nu vor veni prea curand, cu sanse extrem de mici sa mai vina vreodata.

4 COMENTARII

  1. S-a inchis posibilitatea de a cumpara prin paypal si mai ales din repo BigBoss, restul repouri-lor si al dezvoltatorilor isi vand in continuare tweak-urile prin alte metode.