DOUA Serii iPhone SCOASE DIN VANZARE in Germania

Doua serii de telefoane iPhone au fost scoase din vanzare in Germania de catre Apple dupa ce o instanta de judecata a obligat-o sa sisteze comercializarea lor.

iphone scos vanzare

iPhone a fost interzis in Germania, cel putin partial, compania Apple fiind infranta in instanta de catre cei de la Qualcomm, iar problema este una insemnata pentru americani, din pacate. Qualcomm a reusit sa convinga o instanta din Germania ca telefoanele iPhone incalca unele brevete de inventie inregistrate de catre ea, iar acestea au fost interzise la vanzare in tara, compania Apple anuntand ca va respecta decizia, cel mai probabil doar partial.

Apple a decis sa scoata din vanzare in Germania iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, si iPhone 8 Plus pana cand apelul formulat impotriva deciziei instantei va fi judecat, aceste modele fiind destul de populare in aceasta perioada. Apple a decis sa scoata din vanzare aceste modele doar din cele 15 magazine proprii din Germania, deci partenerii sai vor trebui sa faca acelasi lucru in baza unei decizii proprii pentru a nu risca sa fie trasi la raspundere de catre instantele germane.

DOUA Serii iPhone SCOASE DIN VANZARE in Germania

Se pare ca inclusiv iPhone X ar fi afectat de aceasta interdictie de vanzare, dar cum Apple nu mai vinde direct acest model, doar partenerii sai din Germania vor fi obligati sa il retraga de la vanzare. Decizia instantei de judecata are la baza brevete de inventie ale Qualcomm care protejeaza tehnologii folosite de catre modem-urile Intel, si componente furnizate de catre Qorvo, ele vizand sistemele care controleaza energia consumata de catre aceste componente.

Qualcomm’s campaign is a desperate attempt to distract from the real issues between our companies. Their tactics, in the courts and in their everyday business, are harming innovation and harming consumers. Qualcomm insists on charging exorbitant fees based on work they didn’t do and they are being investigated by governments all around the world for their behavior. We are of course disappointed by this verdict and we plan to appeal. All iPhone models remain available to customers through carriers and resellers in 4,300 locations across Germany. During the appeal process, iPhone 7 and iPhone 8 models will not be available at Apple’s 15 retail stores in Germany. iPhone XS, iPhone XS Max and iPhone XR will remain available in all our stores.

Apple a negat ca ar incalca brevetele celor de la Qualcomm, Intel a facut acelasi lucru, insa pana acum instantele din doua tari diferite le-au dat castig de cauza celor de la Qualcomm, desi in cauze diferite, dar tot impotriva Apple. Apple a avut pana acum interzise telefoanele iPhone la vanzare in doua tari de pe glob, in Germania iPhone XS/Max si XR ramanand in continuare in magazine, in timp ce in China toate ar trebui retrase, dar nu s-a intamplat asta.

8 COMENTARII

  1. Prieteni frustrati, dispareti de pe aici daca nu va convine.Sau mai este o varianta,” sunt acrii strugurii cand nu ajungi la ei”.

  2. Asta trebuia sa se intample de la inceput cu Apple . Nu stiu decat sa fure.
    Nici o veste despre actiuni ?
    Ma gandesc cum se simte Tim Cuc acum, ca oile noastre au disparut de la discutii.

  3. Da…și uite așa ne prostește Apple pe toți cu știri false …Pai domne …dacă chiar vrei sa interzici vânzarea ,fa-o cu toate produsele …Suna cumva a strategie de marketing …lăsam la vânzare doar seria X acum in prag de sărbători , ca doar sunt scumpe și se vând ca pâinea calda.Neamtu are bani și își permite. ….Normal

  4. Zaone orice ai zice, e clar ca Apple a furat.. deci dpmdv Apple = Samsug acum…am Iphone X si Apple TV deci sunt fan Apple dar e clar ca a furat…