China ACUZATA de Administratia Trump ca a FURAT Tehnologiile Apple

apple furat china

China este acuzata de catre Administratia prezidentiala Trump ca ar fi furat secrete tehnologice ale companiei Apple de-a lungul anilor, insa nu prezinta dovezi pentru asta. Americanii sustin ca statul chinez ar fi furat aceste tehnologii pentru a-si ajuta producatorii locali de smartphone-uri sa fie mai competititi, iar totul e destul de evident.

SUA ar avea o investigatie deschisa pentru a vedea daca statul chinez a furat intr-adevar tehnologii ale companiei Apple, ina e suficient sa ne uitam la telefoanele chinezesti pentru a vedea cat s-a copiat. Marea problema aici e daca acesti producatori au copiat singuri tehnologiile Apple, sau daca statul chinez a furat de la companie documente si prototipuri care sa usureze procesul de copiere.

Pana si Apple Store-urile sunt copiate de catre companii din China, iar statul nu face absolut nimic pentru a le inchide, asa ca e usor de tras o linie intre acuzatii si veridicitatea lor. Anual foarte multe produse sunt copiate de catre producatori chinezi si vandute fara vreo repercusiune din tara, insa aceasta e prima oara cand statul e acuzat ca fura tehnologiile unei companii pentru a-si ajuta producatorii locali.

I don’t want to surmise too much here, but Apple technology may have been picked off by China and now China is becoming very competitive with Apple. You’ve got to have rule of law. There are some indications from China that they’re looking at that, but we don’t know that yet. There’s no enforcement; there’s nothing concrete.

Apple nu a comentat in vreun fel afirmatiile administratiei prezidentiale din SUA, si cel mai probabil nici nu o va face, iar asta pentru ca nu are motive sa se “certe” cu guvernul chinez in momentul de fata. Desigur ca afirmatiile nu-i ajuta situatia in care se afla un China, acolo unde trebuie sa scoata din vanzare anumite modele ale iPhone, dar tot refuza sa o faca.