iPhone XR. NOI Reduceri de Preturi Pregatite de Apple

iPhone XR. Noi reduceri de preturi sunt pregatite de catre compania Apple in perioada urmatoare, telefonul avand parte de o evolutie cu mult sub astentari.

iPhone XR reduceri preturi

iPhone XR. Reducerile semnificative de preturi pentru telefoanele companiei Apple, aplicate pana in prezent, sunt doar inceputul, iar asta pentru ca o noua runda masiva de reduceri este pregatita in acest moment. Analistii asiatici sustin ca Apple se pregateste sa ieftineasca si mai mult telefoanele iPhone XR in urmatoarele luni, iar asta pentru ca vanzarile nu cred, ba din contra, merg in continuare pe scadere, ceea ce reprezinta o problema foarte mare.

iPhone XR. China este principala tara in care compania Apple ar urma sa aplice aceste reduceri de preturi pentru telefoanele sale, iar asta in conditiile in care acolo a inregistrat scaderi masive ale vanzarilor in 2018. Desi analistii sunt de parere ca Apple va reduce substantial preturile telefoanelor sale in cursul anului 2019, ei se tem totusi ca imaginea de telefon premium a iPhone urmeaza sa fie diluata in urma aplicarii acestor reduceri pentru preturile de baza.

iPhone XR urmeaza sa se ieftineasca iar, dupa reducerile aplicate deja

iPhone XR. China a fost la un moment dat cea mai mare piata de desfacere pentru compania Apple, insa a trecut iar in urma SUA din cauza concurentei tot mai puternice facute de catre Xiaomi si Huawei in regiune. Daca lucrurile vor continua in acelasi trend, China risca sa cada chiar in urma Europei in ceea ce priveste vanzarile generate pentru Apple, iar iPhone XR nu va putea salva compania americana, in ciura noilor reduceri pregatite de catre cei din Cupertino.

[China is critical for Apple going forward and that’s] why we expect more significant price cuts on XR over the coming months. While some investors will fret around price cuts and what it means for top-line growth in the next few quarters and losing perception as a luxury smartphone, taking a step back it’s all about the installed base for Apple. In our opinion Apple is facing a “code red” situation in China and the right pricing strategy around XR and future versions will be key to putting a ring fence around the core installed base in the region.

iPhone XR. Desi a fost privit de catre analisti ca fiind salvarea Apple in anii 2018 si 2019, iata ca telefonul genereaza mult mai multe probleme decat si-ar fi imaginat vreodata cei din Cupertino, fara ca ele sa para sa se opreasca. Indiferent cat de mult vor fi reduse preturile iPhone XR, telefonul nu va avea vreodata succesul pe care il spera Apple, sau analistii, iar, din pacate, asta nu-i va invata pe americani sa faca ceva mai bun pentru anul 2019.