RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, Ajutor NESPERAT de la UE

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone ar putea avea parte de un ajutor nesperat din partea Uniunii Europene pentru a nu creste preturile serviciilor in Romania.

RCS & RDS ue

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone au terminat 2018 cu o noua taxa care le va afecta activitatea in 2019, primii luand deja decizia de a majora preturile serviciilor pe care le ofera pentru clientii din Romania. O prima veste buna pentru RCS & RDS, detinut de Digi, si restul operatorilor a venit chiar inainte de finalul anului 2018, cand ANCOM a spus ca taxa pe cifra de afaceri contravine legislatiei europene, insa deocamdata asta nu a afectat in vreun fel aplicarea sa in Romania.

RCS & RDS. O alta veste foarte buna ar putea veni foarte curand de la UE, deoarece Banca Centrala Europeana analizeaza noua taxa pe lacomie impusa bancilor, iar institutiile care reglementeaza piata europeana telecom ar putea face ceva similar. Desi deocamdata nu a fost anuntata vreo analiza privind noua taxa impusa RCS & RDS si celorlalte companii telecom din Romania, e foarte posibil ca autoritatile UE sa o analizeze, asa cum s-a intamplat si in cazul taxei pe lacomie, impusa bancilor.

RCS & RDS, Orange, Telekom si Vodafone ar putea avea parte de ajutor de la UE cu noua taxa

RCS & RDS. E posibil ca institutiile europene care reglementeaza piata telecom sa necesite o sesizare din partea operatorilor romani pentru a analiza situatia, iar daca ea va fi facuta, atunci situatia lor s-a putea schimba. Din moment ce ANCOM a analizat documentatia europeana si a afirmat ca noua taxa din Romania este contrara ei, e foarte posibil ca RCS & RDS, Vodafone, Orange, Telekom sa scape de plata ei daca vor interveni institutiile Comisiei Europene.

RCS & RDS. Primul impact al taxei a fost facut la acest operator, el crescand deja preturile pentru serviciile din Romania, si este de asteptat ca Orange, Telekom, Vodafone sa faca acelasi lucru pentru a acoperi taxa. Exista pareri conform carora operatorii nu ar trebui sa isi creasca preturile serviciilor in urma impunerii, insa RCS & RDS a facut-o deja, iar la ceilalti cresterile ar putea fi cu mult mai mari decat cei cativa LEI in plus pe care i-a adaugat Digi.

RCS & RDS. Daca ar fi sa-mi dau cu parere, iar, as spune ca la un moment dat Comisia Europeana va fi implicata, dar cae putin probabil ca operatorii sa scape usor de aceasta noua taxa fara insistente foarte mari.