Android. PROBLEMA GRAVA Descoperita in Google Play

Android. O problema foarte grava a fost descoperita in Google Play si afecteaza foarte multi utilizatori care folosesc smartphone-uri cu acest sistem de operare.

android anubis

Android. O problema foarte grava a fost descoperita in randul aplicatiilor care sunt disponibile in cadrul Google Play, sistemul de operare al celor de la Google fiind vulnerabil asa cum nu a mai fost pana acum. Vorbim despre un nou tip de malware care are denumirea Anubis, acesta fiind capabil sa ramana ascuns in cadrul telefoanelor Android ale utilizatorilor folosind senzorii de miscare ai acestora pentru a-si da seama cand smartphone-urile sunt efectiv folosite.

Android. Acest malware a ajuns in cateva aplicatii din Google Play, care au fost descarcate de multe persoane, compania Google spunand ca le-a eliminat pe toate, dar nimic nu e chiar 100% sigur, ca de obicei. Trecand peste asta, malware-ul a fost gandit pentru a eluda inclusiv anumite tipuri de aplicatii antivirus pentru Android, cel care l-a creat reusind sa faca un software pe care alti hackeri nu l-au realizat atat de bine pana in momentul de fata.

Android are o noua problema grava descoperita in aplicatiile din Google Play

Android. Acest nou malware astepta pana cand telefoanele erau efectiv folosite de catre utilizatori pentru a intra in functiune, iar asta pentru a nu fi detectat de aplicatiile antivirus, care nu folosesc senzorii de miscare atunci cand fac verificari. Cand utilizatorul era detectat ca activ, acest malware pentru Android ii trimitea o notificare falsa, ce parea sa vina de pe Telegram, sau Twitter, utilizatorului fiindu-i indicat sa descarce un fisier de pe internet, totul parand a fi o actualizare de sistem.

We looked into this campaign and found that the apps dropped a malicious payload that we can safely link to the known banking malware Anubis. Upon analysis of the payload, we noted that the code is strikingly similar to known Anubis samples. And we also saw that it connects to a command and control (C&C) server with the domain aserogeege.space, which is linked to Anubis as well.

Android. In acel moment era instalat pachetul principal de malware, dupa instalare acesta activand un keylogger care inregistra fiecare tasta apasata de catre utilizator in procesul de folosire a propriului telefon. Hackerii puteau fura date de logare pentru orice fel de aplicatie si website, iar cum acest malware pentru Android a ajuns in 93 de tari, e destul de clar ca multe persoane au fost afectate de catre el, iar hackerii au adunat o serie destul de mare de informatii.

Android. Diverse tipuri de malware apar in mod regulat pentru sistemul de operare al celor de la Google, nu toate sunt eliminate rapid de catre companie, dar in general unele aplicatii dispar rapid.

4 COMENTARII

  1. “O problema foarte grava a fost descoperita in Google Play si afecteaza foarte multi utilizatori care folosesc smartphone-uri cu acest sistem de operare”

    No, serios! Am citit și eu articole din presa străină de pe site-uri care se feresc de exagerisme și știri false.
    Pe scurt:

    1. Este vorba despre un malware care afectează puține aplicații (în jur de 70 aplicații bancare) și se pare că a afectat putini utilizatori.
    Nu văd de unde este “o problemă foarte gravă” și de unde “afectează foarte mulți utilizatori”

    2. Mai mult se pare că a fost detectat și eliminat de Google cu câteva luni în urmă:
    “Détecté et supprimé par Google il y a quelques mois, le logiciel malveillant Anubis semble s’être frayé de nouveau un chemin sur le Play Store et les appareils Android.”

    3. Anubis nu evita aplicațiile antivirus ci evita sistemul de detecție al Google. Este o mare diferență pentru că aplicațiile antivirus l-ar fi descoperit la instalare.

    4. Problema apare când oaia instalează aplicații din surse necunoscute de pe Telegram. Eu nu cred că există utilizatori Android atât de tâmpi ??

  2. Ahahahhaa, pe asta o inghit aia care spun ca s-au intors la iOS ca le mergea androidu’ prost si ca le colcaia telefonul de virusi. Aia care te roaga: “Auzi, ajuta-ma si pe mine te rog sa pornesc telefonul asta ca nu stiu ce are. Aaaa, ala era butonul de pornire.. credeam ca e pentru volum, oricum, androidul asta e o mizerie. Stai ca am un mesaj”:

    “Felicitari! Ai castigat 200.000.000 de dolari la tombola organizata de comuna Gogleanu din judetul Vaslui. Apasa pe link-ul de mai jos pentru a revendica premiul”. CLICK.

    Selectie naturala