iPhone. Scadere “Extraordinara” a Vanzarilor pentru Apple

iphone vanzari scadere

iPhone inregistreaza o vanzare “extraordinara” a vanzarilor pentru compania Apple, informatiile venind de la partenerii celor din Cupertino, care au anuntat scaderi ale incasarilor. Scanderea atat de mare a vanzarilor este inregistrata in China, tara unde Apple a pierdut cel mai mult in materie de vanzari si incasari pentru telefoanele sale iPhone.

TSMC, cel mai mare producator de microchip-uri pentru diverse componente din dispozitive electronice, a anuntat prima sa scadere in incasari in mai bine de un deceniu. Ea este legata direct de faptul ca Apple a redus productia de procesoare pentru iPhone, iar separat de TSMC, alti mari producatori din Asia au facut anunturi similare, legate tot de compania Apple.

iPhone este legat direct de toate aceste companii deoarece Apple genereaza comenzi foarte mari pentru ele, de sute de milioane, sau miliarde de dolari anual, iar cum vanzarile telefoanelor sunt proaste, e clar ce se intampla. Vanzarile iPhone au scazut cu milioane bune de unitati in ultimele luni, poate chiar 10 milioane de unitati, iar asta inseamna multe miliarde de dolari pierdute de catre Apple.

We have faced extraordinary changes. We saw big slumps in November and December. Orders, sales and shipments in all business segments around the world saw major shifts. We think the current major slowdown at TSMC is mainly due to lackluster iPhone sales, and we forecast that TSMC could only grow some 0.5% for all 2019, but would resume growth of around 9% for 2020.

Asa cum se intampla in fiecare an, atunci cand vanzarile iPhone scand, e afectata nu doar compania Apple, ci si partenerii care produc diverse componente pentru americani. Va fi interesant de vazut pana unde vor merge lucrurile cu aceste scaderi ale vanzarilor si disparitie a incasarilor, si cate companii se vor mai plange de ceea ce se intampla in acest moment.