Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, Vestea GROZAVA de la Parlament

Digi Mobil. O veste grozava si pentru Orange, Telekom, Vodafone, plus multe alte companii, vine de la Parlamentul Romaniei, iata ce se va intampla in tara.

Digi Mobil parlament

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone au parte de o veste foarte buna astazi la aproape o luna din momentul in care OUG 114/2018 a fost data de catre Guvernul Romaniei, ea venind de la Parlament Romaniei. Mai exact, un document in care se explica procedura de adoptare tacita a OUGA 114/2018 spune ca procedura va avea loc abia dupa 1 februarie, cand se termina vacanta parlamentara, deci reprezentantii Digi Mobil, ai operatorilor, si ai altor industrii, vor putea incerca sa scape de ea.

Digi Mobil. Chiar daca Guvernul a dat acea ordonanta, ea trebuie adoptata si de parlament pentru a avea statut de lege, si a putea fi impusa in Romania, Camera Deputatilor fiind camera decizionala in acest caz. Desi Senatul trebuie sa ia intai o decizie cu privire la ea, daca va fi adoptata tacit acolo, in Camera Deputatilor se va decide daca se va aplica, sau nu, iar Digi Mobil si restul companiilor afectate vor avea sansa de a demonstra de ce nu ar trebui sa se intample asta.

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone ar putea scapa de noile taxe in Parlamentul Romaniei

Digi Mobil. Stim deja inca de acum cateva saptamani ca ANCOM o considera contrara legislatiei comunitare, deci probabil se va merge pe aceasta idee, mai ales ca si in domeniul bancar exista aceeasi opinie. Nici in restul domeniilor reglementate de catre aceasta OUG 114/2018 nu stau diferit lucrurile, astfel ca atat Digi Mobil, cat si restul companiilor care au impuse noi taxe vor incerca sa convinga parlamentarii ca nu trebuie sa incalce legislatia comunitara, sau eventual pe cea locala.

Digi Mobil. Marea problema in aceasta situatie este ca Parlamentul Romaniei este condus de catre coalitia PSD-ALDE, cu ajutorul UDMR, iar indiferent ce ar spune oricine, ei decid, fara posibilitate de opozitie reala. Asta inseamna ca daca parlamentarii din aceste partide nu vor fi convinsi sa voteze altfel, eventual impreuna cu opozitia, atunci Digi Mobil si restul companiilor nu au vreo sansa reala de a schimba ceva in Parlamentul Romaniei cu privire la aceasta ordonanta de urgenta.

Digi Mobil. Pana acum cei de la RCS & RDS au fost singurii care au facut majorari minore pentru preturi in urma adoptarii ordonantei, probabil fiind realisti si stiind cum merg lucrurile in Romania, dar si alte companii vor face mai mult ca sigur acelasi lucru.