Apple angajeaza un Vicepresedinte Samsung pentru Bateriile iPhone

Apple a angajat un fost vicepresedinte senior al companiei Samsung pentru a-i dezvolta baterii mult mai bune pentru telefoanele sale iPhone.

apple baterii samsung iphone

Apple face o miscare foarte surprinzatoare, si a ales sa angajeze un fost vicepresedinte senior al companiei Samsung pentru a face baterii mai bune pentru telefoanele sale iPhone. Soonho Ahn este numele fostului vicepresedinte senior care a lucrat in cadrul Samsund SDI inca din 2015, deci are o experienta destul de mare in dezvoltarea acestor componente.

Apple a folosit de-a lungul anilor baterii produse de catre cei de la Samsung SDI, insa stim de ceva vreme ca are planuri pentru a-si fabrica propriile baterii pentru iPhone. angajare acestui fost vicepresedinte senior al Samsung e doar o confirmare a faptului ca planurile sunt serioase, si ca se fac investitii importante pentru a le transforma in realitate.

Apple angajeaza un fost vicepresedinte Samsung pentru a-ti oferi baterii mai bune in iPhone

Problema mare e ca fostul vicepresedinte senior al Samsung a lucrat acolo si in perioada in care Samsung Galaxy Note 7 a fost lansat cu acele baterii care explodau in interiorul carcasei. Compania a dat vina pe un design mai prost al telefonului, nu pe bateriile pe care le-a inclus in el, asa ca probabil Apple a trecut cu vederea aceasta situatie inainte de angajare.

Apple has used batteries from Samsung SDI to power its own products in the past. The iPhone maker has been trying to reduce reliance on third-party components, and the notable battery technology hire suggests it may be doing the same for batteries.

Apple inceara de cativa ani sa produca unele componente pentru iPhone in propriile laboratoare, in loc sa fie dependenta de alte companii, insa desigur ca nu ii reuseste chiar tot. Va fi interesant de vazut daca va reusi vreodata sa faca baterii pe care sa le foloseasca si in iPhone, insa va fi nevoie de foarte mult timp pentru a-si duce la indeplinire acest plan.