Vodafone. Decizie RADICALA Privind Produsele Huawei

Vodafone. O decizie radicala a fost luata de catre operatorul de telefonie mobila cu privire la produsele companiei Huawei, iata ce va face in 2019.

Vodafone huawei

Vodafone. O decizie radicala privind produsele companiei Huawei a fost luata de catre celebrul grup de telecomunicatii originar din Marea Britanie, insa mai mult ca sigur ea nu este o surpriza pentru foarte multi dintre oameni. Vorbim despre o decizie pe care cei de la Vodafone cu siguranta nu au luat-o foarte usor, ei declarand astazi ca vor opri activarea de noi echipamente de telecomunicatii de la chinezi in retelele principale din cadrul subsidiarelor din intreaga lume.

Vodafone. Aceasta decizie a fost luata de catre operator in urma tuturor acuzatiilor formulate impotriva companiei chinezesti, ea fiind intr-un plin scandal international pornit de catre SUA, care o acuza ca e un risc pentru siguranta nationala a multor tari. Vodafone nu va elimina actualele echipamente de telecomunicatii care stau la baza retelelor de telefonie mobila din diverse tari de pe glob, dar nu va mai folosi altele de la chinezi, nici pentru 5G, mai ales daca problemele nu vor fi rezolvate.

Vodafone nu va mai instala noi echipamente Huawei in propriile retele

Vodafone. Spania este una dintre tarile mentionate de catre CEO-ul grupului ca urmand a nu mai avea noi echipamente de telecomunicatii ale Huawei instalate, insa multe alte tari au deasemenea retelele facute in baza acestor echipamente. Inca nu se stie pentru ce perioada de timp este impusa aceasta interdictie in ceea ce priveste echipamentele companei Huawei, insa cu siguranta nu vorbim despre una scurta, mai ales ca deocamdata e greu de spus ce dovezipot fi prezentate impotriva chinezilor.

Vodafone says it will “pause” the deployment of Huawei’s telecommunications equipment in its core network until concerns from Western governments have been addressed. We have decided to pause further Huawei in our core whilst we engage with the various agencies and governments and Huawei just to finalise the situation, of which I feel Huawei is really open and working hard.

Vodafone. Dupa Orange si Deutsche Telekom, era de asteptat ca si acest operator sa faca acelasi lucru, mai ales ca British Telecom a facut ceva similar in Marea Britanie, doar ca pentru retelele 5G ale viitorului. E posibil ca aceasta decizie a celor de la Vodafone sa se aplice inclusiv in Romania, unde grupul are aproape 10 milioane de clienti, si cel mai probabil foloseste echipamente de telecomunicatii inclusiv de la Huawei, la fel ca alti operatori locali.