Problemele de Sanatate Mintala Detectate cu Inteligenta Artificiala

Inteligenta artificiala urmeaza sa fie folosita in viitor pentru a diagnostica problemele de sanatate mintala, iata ce dezvolta acum doctorii.

sanatate mintala Inteligenta Artificiala

Inteligenta artificiala incepe sa devina extrem de utila pentru multe dintre domeniile vietii de zi cu zi, insa acum aflam si ca ea va putea fi folosita in viitor pentru a diagnostica inclusiv problemele de sanatate mintala. Totul face parte dintr-un studiu care este desfasurat acum in SUA, el avand la baza scanari cu rezonanta magnetica ale creierilor oamenilor sanatosi, sau ale celor care sufera de boli mintale, rezultatele fiind analizate de sisteme de inteligenta artificiala.

Un institut tehnologic din Virginia, SUA, desfasoara acest studiu, el avand menirea de a dezvolta un software care sa ajute la descoperirea si analizarea mai usoara a problemelor de sanatate mintala folosind inteligenta artificiala. Ca in fiecare caz in care este folosita inteligenta artificiala pentru ceva, si de aceasta data este nevoie de antrenarea sistemelor cu scanari ale creierelor sanatoase, si ale celor care au probleme de sanatate mintala, astfel incat sa le poata distinge mai usor.

Inteligenta artificiala va detecta in curand problemele de sanatate mintala

Daca aceasta cercetare va avea succes, atunci in viitor, scanarile facute pentru creierele oamenilor vor fi analizate automat de inteligenta artificiala, care va decide daca exista posibila probleme de sanatate mintala, sau nu. Desigur ca aici va trebui sa intevina si un doctor, care sa confirme fizic existenta, saunu, a problemelor, deci lucrurile nu sunt chiar atat de simple precum folosirea unui software exclusiv fara verificare umana, cel putin nu deocamdata.

My brain scan and the results of this MRI battery, if they were not a demo, would eventually be fed into a machine learning algorithm. A team of scientists and researchers would use it to help potentially discover how human beings respond to social situations. They want to compare healthy people’s brains to those of people with mental health disorders. That information might help make correct diagnoses for mental health disorders and even find the underlying physical causes.

Inteligenta artificiala incepe sa ocupe un rol din ce in ce mai important in viata oamenilor, iar asta in conditiile in care mai toata lumea vrea ca lucrurile sa se faca automat, eventual si ghicind ceea ce vrea ea. Inteligenta artificiala va fi capabila sa detecteze nu doar probleme de sanatate mintala in viitor, ci si multe altele, insa are nevoie de mult mai multe imbunatatiri, si de mult mai mult antrenament, inainte de a fi pregatita pentru un asemenea rol.