RO-ALERT. ANUNTUL Facut de catre Raed Arafat

RO-ALERT. Un anunt foarte important a fost facut de catre Raed Arafat pentru romanii care au activat sistemul si il folosesc pentru a fi in siguranta.

RO-ALERT bucuresti

RO-ALERT. Weekend-ul trecut sistemul de avertizare in caz de urgenta a fost in mijlocul unei controverse dupa ce in Bucuresti a fost trimis un mesja prin care oamenilor li s-a cerut sa nu mai sune la 112 pentru probleme legate de arbori cazuti. Raed Arafat a explicat astazi ca decizia din spatele mesajului trimis prin RO-ALERT a venit dupa ce numarul de apeluri pe ora primit la 112 a crescut de la 200 – 400 apeluri, la 3100 de apeluri, o crestere uriasa.

RO-ALERT. Desi s-au dublat angajatii care lucrau la 112, ISU, sau DSU, numarul de apeluri era prea mare pentru a fi acoperit, si exista riscul ca oameni care au viata pusa in pericol sa nu primeasca ajutor din cauza celor care sunau pentru a raporta copaci cazuti. Pentru a impiedica tragediile, Raed Arafat spune ca s-a luat decizia de a se folosi RO-ALERT pentru a trimite mesajul menit sa ii anunte pe oameni sa nu apeleze 112 decat daca au o urgenta reala.

RO-ALERT si explicatiile lui Raed Arafat pentru mesajul din Bucuresti

RO-ALERT. Unii dintre cei care locuiesc in Bucuresti nu au primit mesajele, iar Raed Arafat spune ca totul are la baza faptul ca n-au activat alertele, insa eu le am activate pe iPhone, cu iOS 12.1.2, si totusi nu am primit nimic. In mod normal, toate telefoanele iPhone si Android ar trebui sa aiba alertele pentru RO-ALERT activate automat deja, insa in cazul in care nu le-ati primit, atunci probabil ca o reinstalare a sistemului de operare, fara a repune un backup, va fi de folosit.

Pot să vă spun că într-o singură oră au intrat cam 3.100 de apeluri, într-o singură oră, la un dispecerat care, de regulă, intră pe oră cam 200 -400 de apeluri telefonice. Am dublat personalul acolo, am dublat cu colegii de la STS la 112, am dublat la ISU, am dublat personalul de intervenţie, a venit o tură întreagă de acasă. Mesajul pe care l-am dat la Bucureşti nu a fost ca să alertăm populaţia, a fost ca să rugăm populaţia să folosească 112 mai corect şi ca să deblocăm sau să reducem impactul pe 112 ca să poată să răspundă la urgenţele reale.

RO-ALERT. Desi sistemul a fost creat pentru avertizari mult mai periculoase, in aceasta situatie exista pericolul ca vietile unor oameni sa nu poata fi salvate din cauza suprasolicitarii discpeceratului 112. Daca v-ati suparat si ati dezactivat alertele pentru RO-ALERT dupa ce ati primit mesajul din weekend, atunci poate ca ar fi bine sa va ganditi inca o data si sa le activati, deoarece veti primi si acele alerte menite sa va salveze viata.