FBI. Anunt UIMITOR Facut in Legatura cu Apple

FBI. Agentia federala americana a facut astazi un anunt uimitor in legatura cu Apple, iata ce a descoperit si cum sunt afectati cei din Cupertino.

fbi apple

FBI. Acum cateva luni, un angajat Apple a fost arestat pentru ca a furat documente interne ale companiei, in care era descrisa tehnologia dezvoltata pentru sisteme de ghidare autonoma pentru masini, inclusiv cea a celor din Cupertino. FBI l-a arestat atunci pe fostul angajat Apple, un cetatean chinez care a vandut informatiile catre o companie din China, iar acum un altul e acuzat de exact acelasi lucru, semn ca lucrurile sunt foarte departe de final.

FBI. Agentia federala americana a anuntat astazi ca un alt cetatean chinez a fost pus sub acuzare pentru tentativa de a fura secrete industriale ale companiei Apple, tot de la divizia care dezvolta masina inteligenta. Aceasta este a doua oara in mai putin de 1 an cand vedem o asemenea miscare facuta de catre FBI in legatura cu proiectul Apple pentru dezvoltarea unei masini, dar si a unor tehnologii care sa faca o masina banala intr-una inteligenta, poate chiar electrica.

FBI continua sa descopere angajati Apple care fura tehnologii din Cupertino

FBI. Conform anchetei facuta de catre agentii federali, cetateanul chinez a fost angajat in vara la compania Apple, si inca de pe atunci a inceput sa fure informatii confidentiale pe care le-a transmis, cel mai probabil, tot in China. Chinezul a fost vazut de catre alti angajati ai Apple in timp ce facea poze in laboratorul in care lucra, dar si cu diverse echipamente folosite acolo, furand deasemenea documente confidentiale, pe care le-a stocat intr-un HDD privat, confiscat de catre FBI.

The Federal Bureau of Investigation accused an Apple employee, who is a Chinese citizen, of attempting to steal trade secrets related to the company’s autonomous car project. After fellow employees spotted him taking photographs of the workspace where the project takes place, the FBI says Chen told Apple’s global security team that he backed up his work computer to a personal hard drive and computer. Apple’s team found Chen had “over two thousand files containing confidential and proprietary Apple material, including manuals, schematics, and diagrams,” according to the indictment. They also found “hundreds” of photographs of computer screens with sensitive company information displayed, including some that were clearly of his own laptop.

FBI. Angajatul avea peste 2000 de documente confidentiale ale Apple, cu diverse manuale, scheme si diagrame privind proiectele dezvoltate acolo, plus sute de poze si capturi de ecran facute in laborator. FBI a reusit sa-l aresteze pe barbat chiar inainte sa fuga in China, cam cum s-a intamplat si in cazul anterior, acesta riscand o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 10 ani, dar si o amenda de pana la 250.000 de dolari, din cauza actiunilor sale.