Apple. AMENZI Cerute dupa ce a SFIDAT Interdictia Vanzarilor iPhone in Germania

apple amenda sfidare

Apple este acuzata de catre compania Qualcomm ca ar fi sfidat interdictia de a vinde anumite modele ale iPhone in Germania dupa ce a pierdut in instanta dteptul de a le mai vinde. Acum Qualcomm le cere autoritatilor sa amendeze compania Apple deoarece a sfidat in mod intentionat hotararea judecatoreasca in baza carora au fost interzise vanzarile iPhone 7 si iPhone 8 in Germania.

Qualcomm face referire la faptul ca Apple a mentionat intr-un comunicat de presa faptul ca desi ea a scos telefoanele iPhone din vanzare in magazine, partenerii sai n-au facut-o. Apple si-a retras intre timp afirmatiile privind disponibilitatea iPhone in magazinele partenerilor sai, insa Qualcomm vrea totusi ca americanii sa primeasca amenzi pentru sfidarea hotararii judecatoresti.

Apple ar putea fi amendata pentru ca ar fi sfidat hotararea de interzicere a vanzarilor iPhone

Qualcomm cereca amenzi “semnificative” sa fie impuse impotriva companiei Apple in urma acestei aparente sifari, insa nu ofera si detalii cu privire la sumele exacte. In ciuda acestui lucru, in ianuarie Qualcomm a depus o cautiune de 1.6 miliarde de dolari pentru a sustine interdictia vanzarilor de telefoane iPhone in Germania, iar daca va pierde, o parte din suma va fi cedata catre Apple pentru a acoperi vanzarile pierdute.

Qualcomm Inc. is escalating its patent fight with Apple Inc. by asking a Munich court to fine the company for insufficient compliance with a ban on the sale of iPhones in Germany obtained days before Christmas. [Apple iPhone sales] intentionally defy the court order. They obviously don’t consider themselves bound by the injunction. Significant fines must be imposed to put a check on that.

Acum daca vi se pare ca Apple este acuzata pe nedrept, e bine sa stiti ca in China a actionat chiar mai rau, acolo sfidand complet hotararile judecatorilor, fara a-si scoate telefoanele din magazine, tot intr-o disputa cu Qualcomm, tot in 2019. Apple probabil si-a asumat un risc calculat, si a decis sa suporte amenzile pentru ca vanzarile iPhone vor acoperi orice sume care i-ar putea fi impuse de catre autoritati pentru sfidarea hotararilor judecatoresti.

1 COMENTARIU

  1. De ce i s-ar parea cuiva ca Apple este acuzata pe nedrept????
    Apple foloseste tehnologiile Qualcomm pe care nu vrea sa le plateasca. Qualcomm a investit surse pentru a dezvolta acele tehnologii si vine miloaga Apple sa ii fure tehnologiile. Normal ca cei de la Qualcomm vor sa isi proteje drepturile pentru ca ei au muncit pentru ele!!!
    Cand Apple a acuzat Samsung ca i-au furat designul cu patratele cu colturi rotunjite si slide to unlock, voi cu totii ati sarit in apararea Apple si ati atacat Samsung ca a furat tehnologiile Apple. Acum de ce nu judecati cu aceeasi masura??
    In plus, voi comparati designul patratelelor rotunjite cu tehnologiile care fac obiectul proceselor intre Qualcomm si hoata Apple??