Apple INVESTIGATA de Procurori din cauza FaceTime

Apple este investigata de catre procurorii din SUA din cauza problemei foarte grave care a fost descoperita in cazul FaceTime saptamana aceasta.

apple investigata facetime

Procurorul general al statului New York, SUA, a declarat aseara ca a initiat o investigatie pentru a afla de ce a durat atat de mult pentru ca Apple sa blocheze platforma FaceTime. Procurorul vrea sa stie de ce a asteptat atat de mult compania Apple din momentul in care a fost notificata in legatura cu existenta acestei probleme mari de securitate inainte de a bloca platforma de apeluri video.

Persoana care a descoperit aceasta problema foarte grava de securitate a afirmat ca a anuntat compania Apple cu aproximativ o saptamana inainte ca FaceTime sa aiba functia de apeluri in grup blocata. Situatia este atat de grava incat cei de la Apple sunt investigati acum pentru ca oamenii puteau fi ascultati inainte sa raspunda la un apel FaceTime, ceea ce este inacceptabil.

Problema majora a FaceTime ii aduce companiei Apple o ancheta penala

Procurorul general al New York-ului a pus deasemenea la dispozitia clientilor Apple un numar de telefon prin care sa depuna plangeri legate de problema FaceTime. Totul are la baza faptul ca Apple a stiut de problema cu ceva timp inainte ca ea sa fie blocata, alegand sa o lase nerezolvata, desi stia ca oamenii pot avea intimitatea incalcata de catre oricine stia de existenta ei.

Apple a blocat functia pentru apeluri FaceTime in grup abia zilele trecute, si a afirmat ca va lansa iOS 12.1.4 pentru a rezolva problema de securitate care a fost descoperita. Toata aceasta situatie pune intr-o lumina foarte proasta compania Apple, iar asta in conditiile in care ea se lauda peste tot cu modul in care protejeaza datele clientilor sai, si intimitatea lor.