Digi Mobil. Telekom, Orange, Vodafone, AMENZI URIASE Aplicate in Romania

Digi Mobil. Telekom, Orange, Vodafone au fost tinta unui numar mare de controale efectuate in Romania, iar cuantumul amenzilor este unul impresionant.

digi mobil ancom

Digi Mobil. Telekom, Orange, Vodafone au avut un an 2018 foarte tumultuos, cu amenzi uriase aplicate in Romania de catre cei de la ANCOM in urma a nu mai putin de 2728 de actiuni de control efectuate in Romania. Amenzile primite de catre Digi Mobil si restul operatorilor telecom din tara noastra se ridica la nu mai putin de 1.6 milioane de LEI, fiind aplicate 203 notificari, 391 de avertismente și 89 de amenzi contraventionale in decursul intregului an 2018.

Digi Mobil. Operatorul detinut de catre RCS & RDS impreuna cu Orange si Vodaonfe ar fi primit cele mai mici amenzi dintre toate companiile, ele nefiind mentionate explicit, ci doar in categoria tuturor operatorilor de telefonie mobila. Telekom, pe de alta parte, a fost sanctionata de catre ANCOM cu 600.000 de LEi pentru cel mai grav incident de securitate din piata telecom a Romaniei, plus inca 500.000 de LEI pentru ca nu a pastrat log-urile la nivel de granularitate, conform contractului de licentiere.

Digi Mobil, Telekom, Orange, Vodafone au fost tinta ANCOM in 2018

Digi Mobil. Impreuna cu Orange si Vodafone ar fi primit in total amenzi de 155.000 de LEI pentru ca nu au respectat legislatia privitoare la portare si la roaming, sumele in sine fiind complet nesemnificative. Chiar daca Digi Mobil si ceilalti doi operatori n-au fost amendati cu sume mari, Telekom a primit si o alta amenda de 500.000 de LEI pentru ca nu si-a respectat obligatia de a acoperi 98% din populatia Romaniei cu reteaua de telefonie mobila, totalizand 1.6 milioane de LEi in amenzi de la ANCOM.

În 2018 am finalizat una dintre cele mai ample campanii de monitorizare realizată vreodată de ANCOM. Este vorba despre campania de măsurare a acoperirii naționale cu servicii de voce, în cadrul căreia s-au efectuat măsurători în 12.786 de localități, în care domiciliază peste 19,8 milioane din totalul de 20,1 milioane de cetățeni ai României. Am verificat în ce măsură operatorii de telefonie mobilă respectă obligația de acoperire cu servicii de voce a zonelor locuite de cel puțin 98% din populația României. 2018 fost un an încărcat pentru noi din punctul de vedere al monitorizării pieței de comunicații electronice și de servicii poștale, concretizat în efectuarea a 3.868 de controale și aplicarea a 110 amenzi în valoare totală de 2.428.000 de lei.

Digi Mobil. ANCOM a avut grija ca in 2018 sa faca surprinzator de multe controale in randul operatorilor de telefonie mobila, iar amenzile aplicate au un cuantum surprinzator de mare, in special pentru cei de la Telekom. In ciuda sumelor consistente pentru clientul obisnuit, amenzile pe care le primesc in general Digi Mobil, Orange, Telekom, sau Vodafone reprezinta foarte putin din incasarile anuale, sau profitul, pe care le au companiile.