RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, Veste de ULTIMA ORA pentru Romani

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom au parte de o veste de ultima ora astazi in scandalul urias din Romania, iata ce anunt a fost facut pentru toti romanii.

0

RCS & RDS sesizare

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom au parte de o veste foarte buna astazi din partea PNL, care a anuntat ca intentioneaza sa implice Comisia Europeana in scandalul care vizeaza OUG 114/2018 si noile taxe pe care le aduce. Presupun ca nu ati uitat despre faptul ca RCS & RDS si ceilalti operatori au impusa o noua taxa pe cifra de afaceri care le va scoate tuturor peste 100 de milioane de euro anual din conturi, ea generand un intreg scandal in tara noastra.

RCS & RDS. Scandalul este atat de mare incat cei de la PNL au anuntat ca intentioneaza sa sesizeze Comisia Europeana cu privire la OUG 114/2018, si sa ceara interventia ei pentru ca ordonanta sa fie respinsa de catre Parlament. Initiativa PNL vine la mai bine de o saptamana dupa ce adunasera suficiente voturi pentru a convoca o sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor pe marginea acestei OUG 114/2018, insa RCS & RDS si celelalte companii n-au avut noroc atunci.

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom vor avea parte de implicarea Comisiei Europene

RCS & RDS. Daca parlamentarii nu au dorit sa convoace sesiunea extraordinara pentru ca au fost in mod incorect sesizati, ei bine acum PNL se adreseaza Comisiei Europene pentru a primi ajutor, si e foarte posibil sa aiba succes. ANCOM spusese deja ca OUG 114/2018 incalca o directiva europeana in materie de telecomunicatii, asa ca RCS & RDS si operatorii telecom din Romania ar putea avea parte de sustinerea organismului european pentru a scapa de noua taxa.

Am constituit o echipă care să pregătească un material de informare pentru Comisia Europeană privitor la Ordonanţa 114. (…) Echipa care va lucra trebuie să pregătească o informare cu punctul de vedere al PNL privitor la reglementările din Ordonanţa 114, atât reglementările din domeniul energiei, din domeniul financiar-bancar, şi în ceea ce priveşte reglementările care se referă la administrarea Pilonului II de pensii, pe care noi le considerăm ca fiind neconforme cu Tratatul Uniunii Europene şi cu ale reglementări la nivel european.

RCS & RDS. Desigur ca pentru inceput Comisia Europeana poate doar sa avertizeze Romania cu privire la impactul negativ pe care il poate avea o asemenea taxa asupra operatorilor de telefonie mobila, iar de acolo se poate merge spre mai mult. Din pacate, Comisia Europeana poate doar sa puna presiune pe Guvernul Romaniei pentru a anula aceasta taxa impusa RCS & RDS, si companiilor telecom din Romania, insa mai mult decat atat nu va putea face initial.

RCS & RDS. Cand anume va sesiza PNL Comisia Europeana cu privire la aceasta ordonanta de urgenta nu se stie, nici cand ar putea primi un raspuns pe marginea ei.