Android 9. ATENTIE, PROBLEMA CRITICA Anuntata de Google

Android 9. O problema critica a fost anuntata de catre compania Google pentru telefoanele cu acest sistem de operare, iata de ce trebuie sa fii extrem de atent.

Android 9 exploit

Android 9. O problema critica a fost anuntata de catre compania Google pentru sistemul de operare instalat pe miliard de dispozitive din intreaga lume, acestea fiind foarte vulnerabile in fata ei. Vorbim despre o problema care a fost detaliata de catre cei de la Google in lista de schimbari publicata impreuna cu cel mai recent patch de securitate pentru Android 9, si versiunile anterioare, dar e nevoie si ca alti producatori sa-l ofere pentru propriile telefoane.

Android 9. Problema are la baza o vulnerabilitate care poate fi exploatata prin intermediul fisierelor de tip PNG, adica imagini care sunt destul de des intalnite pe o gama extrem de variata de website-uri. Un hacker poate folosi aceasta vulnerabilitate pentru a rula cond nesemnat printr-o imagine de tip PNG deschisa de catre un utilizator al Android 9, iar asa poate controla si anumite procese ale telefoanelor pentru a fura date, sau chiar mult mai mult decat atat.

Android 9 are o problema foarte grava cu afisarea imaginilor

Android 9. Desi cei de la Google au refuzat sa ofere detalii cu privire la modul in care poate fi exploatata aceasta vulnerabilitate, unii hackeri o cunosc deja, si o folosesc, cel mai probabil, pentru a prelua controlul asupra telefoanelor. Utilizatorii de telefoane cu Android 9 nici nu prea au cum sa-si dea seama cand telefonul lor a fost spart, astfel ca hackerii pot sa faca aproape orice vor in telefoane pentru bune perioade de timp inainte ca oamenii sa-si dea seama ce se intampla.

The most severe of these issues is a critical security vulnerability in Framework that could allow a remote attacker using a specially crafted PNG file to execute arbitrary code within the context of a privileged process. The severity assessment is based on the effect that exploiting the vulnerability would possibly have on an affected device, assuming the platform and service mitigations are turned off for development purposes or if successfully bypassed.

Android 9. Google a rezolvat aceasta problema prin cel mai recent patch de securitate lansat pentru telefoanele ce ruleaza acest sistem de operare, dar e nevoie ca el sa fie distribuit de catre producatori pentru a fi eficient. Mai mult decat atat, lumea trebuie sa si instaleze aceasta actualizare de securitate pentru Android 9 in telefoane pentru a fi protejata, insa intre timp, aveti foarte mare grija ce fel de imagini deschideti in telefoane, pentru ca pericolul de exploatare e mare.

28 COMENTARII

  1. nu, tocmai eu dadeam explicatii clare si concise despre ce inseamna DAC depravatilor ca tine dar nu intelegeau despre ce vorbesc, se pare ca nici acum nu prea intelegi texte simple chiar si dupa ce ti-am dat inca o data citatul..

  2. “Pe iOS orice aplicație banala înregistrează ceea ce face victima pe ecran. Asta însemnând coduri,parole,etc.” Pe bune? Exemplifica te rog,măcar un singur exemplu.

  3. Pe Android un hacker poate exploata vulnerabilitatea dacă victima deschide imaginea în format .png
    Pe iOS, același hacker nu are nevoie de niciun .png, pentru că orice aplicație banală înregistrează ceea ce face victima pe ecran… Asta însemnând coduri, parole, etc

    Nu trebuie să fii geniu să îți dai seama care dintre cele două sisteme de operare este mai vulnerabil.

  4. dezvoltatorii spun clar ca android este mai vulnerabil si cum se trimit datele din aplicatie “catre afara”
    Deci daca pt tine android este mai putin vulenrabil este clar ca nu te pricepi la programare si nici nu ai programatori sau oameni ce fac teste pe OS
    Te rog sa ne spui codul in care afiseaza cele doua diferente spuse de tine, arata-ne cum hackerul nu are nevoie de png si cum ORICE aplicatie inreg ce face victima pe ecran iar pe android nu…

  5. Chiar acum am văzut la tv inca o dovada cât de sigur e android…
    digi24.ro/stiri/sci-tech/lumea-digitala/peste-5-000-de-romani-au-descarcat-o-aplicatie-care-ii-spioneaza-cu-ajutorul-unui-virus-rusesc-1078347

  6. nu, tocmai eu dadeam explicatii clare si concise despre ce inseamna DAC depravatilor ca tine dar nu intelegeau despre ce vorbesc, se pare ca nici acum nu prea intelegi texte simple chiar si dupa ce ti-am dat inca o data citatul..

  7. Jailbreak e cam pe moarte,Cydia la fel,nu știu cine își mai bate capul cu el. Câte iphone-uri sunt cu jailbreak și câte telefoane android pot descarcă liniștit și fără nici o restricție dintr-un magazin de aplicatii,altul decât google play? Și toate astea fără root! Asta ca sa nu mai zic de ponderea android vs iOS pe piața smartphone.

  8. Nu știu dacă ai observat și detaliile următoare:

    1. “Aplicaţia infectată poate fi descărcată gratuit, din magazine neoficiale”

    2. “Aplicaţia are şi o variantă sigură, fără virus, dar trebuie descărcată neapărat din magazinele oficiale”

    3. “Pentru cei care o descarcă din magazinele neoficiale, experţii spun că este absolut necesar să instaleze un antivirus actualizat”

    Așadar, este vorba de o aplicație din magazine dubioase. Câtă vreme folosești aplicațiile din Play Store, Android este foarte sigur.

    La fel este și cu un iPhone cu jailbreak: descarca aplicații din magazine dubioase și bum!

    Asta nu se pune, nu ?

  9. Eu am reținut ca se poate descarcă doar pe android și nu pe iOS sau windows și a fost descărcat de 50 milioane de ori! Cam multe descărcări dintr-un magazin neoficial totuși.

  10. Scuza-ma dar nu înțeleg unde bati. Și care-i diferența fata de android,unde presupun ca nici o aplicație nu-ti înregistrează ceea ce faci pe telefon,așa-i?

  11. Am înțeles,deci android are o “problema care a fost detaliata de catre cei de la Google in lista de schimbari publicata impreuna cu cel mai recent patch de securitate pentru Android 9”
    Și după aia descrie problema și cum poate fi ea exploatata cu preluarea controlului de către hacker.
    Așa,bun. Acum zi-mi și mie cum exploatează același hacker iOS-ul.
    Deci pana la urma problema de securitate la android exista din moment ce a fost detaliata de către google și au scos un patch de securitate pt el.
    Ce problema de securitate este la iOS 12.1.4 care ar trebui sa ma îngrijoreze? Este necesar ca Apple sa scoată un update prin care sa rezolve aceasta problema de care ai amintit?

  12. Jailbreak e cam pe moarte,Cydia la fel,nu știu cine își mai bate capul cu el. Câte iphone-uri sunt cu jailbreak și câte telefoane android pot descarcă liniștit și fără nici o restricție dintr-un magazin de aplicatii,altul decât google play? Și toate astea fără root! Asta ca sa nu mai zic de ponderea android vs iOS pe piața smartphone.

  13. Păi asta e, că tu, ca și ceilalți iFani, rețineți fragmentat doar ceea ce vă avantajează. Normal că un malware scris pentru Android va afecta doar Android, așa cum un malware scris pentru Mac OS va afecta doar Mac OS.
    Ce ți se pare anormal ca a fost descarcat de 50 milioane de ori? Nu e vorba despre un singur magazin neoficial. Niște mârlănei care nu au 1 euro pentru o aplicate și descarcă gratuit din surse dubioase.
    Dacă oamenii se spânzură cu funia asta nu înseamnă că funia este periculoasă, depinde cum o folosești.

  14. Tu chiar crezi că Apple o să recunoască vreodată că au o problemă? HAHAHAHAHA. ..
    Apple este cea mai mincinoasă companie din lume și va spune mereu că produsele lor sunt magice. Normal că nu vor scoate niciun update.
    Google și-a reparat breșa de securitate dar Apple la Sfântul Așteaptă

  15. Voi suferiți că nu mai există jailbreak dar asta arată că iOS este vulnerabil.
    Android trebuie să ofere posibilitatea ca utilizatorul să descarce din magazine terțe pentru că altfel ar încălca legile in domeniul Concurenței.
    Dacă tu, utilizatorul, descarci din surse dubioase chiar și după ce ai avertismentul de a nu descarca, înseamnă că ți-o faci cu mâna ta.
    Ce ar trebui să facă Google după părerea ta?

  16. Tot n-am înțeles ce fel de breșa de securitate exista in iOS 12.1.4 pe care Apple îl va repara la Sfântul Așteaptă?

  17. Care voi? Cine naiba mai suferă după jailbreak? Nu cred ca exista nici măcar 1% din utilizatorii de iPhone care mai au jailbreak pe telefoanele lor.
    Eu cel puțin nu am fost,nu sunt și nici nu voi fi interesat de jailbreak. Ce ar trebui sa facă google după mine? Simplu,sa nu mai permită descărcarea aplicațiilor in afara de google play store,așa cum face și Apple. Adică sa nu mai existe opțiunea de a bifa acea căsuța unde ii permiți telefonului android stock sa descarce și din alte magazine in afara de cel propriu. Deși nici asta nu e intotdeauna sigur,vezi poza atașata. https://uploads.disquscdn.com/images/e937eee6b8bac9e811eeaad9c4276312aaf9aa95021208be38b97d717f31c83a.jpg

  18. ce raspuns infantil…cand nu ai o dovada o bagi cu apple si minciunile
    Ai crescut intr-o familie mincinoasa si ai devenit traumatizat

  19. Wow,tu ești postacul de serviciu.Lasa-te bre de trolling,ca eșuezi lamentabil.Ai carențe mari de logică și,totuși,in mintea ta consideri că ești superior celorlalți și că ești “jmeker”.Sincer,nu te-ai supărat sa râdă lumea de tine,aici,pe site?Bine,o meriti,ca te bagi singur in seamă.Oricum,te cam plictisești,sincer,de lași atâtea comentarii pe aici.Curios e că te crezi cineva prin multe comentarii jignitoare și de prost gust lasate.Oricum,tu ești mare și tare doar in tastatura,mai mult ca sigur.Nici nu m-ar mira,daca ai avea mai multe conturi și ți-ai da upvote ca disperatul la comentariile lăsate la articolele de pe site de pe contul asta.