Android 9. ATENTIE, PROBLEMA CRITICA Anuntata de Google

Android 9. O problema critica a fost anuntata de catre compania Google pentru telefoanele cu acest sistem de operare, iata de ce trebuie sa fii extrem de atent.

28

Android 9 exploit

Android 9. O problema critica a fost anuntata de catre compania Google pentru sistemul de operare instalat pe miliard de dispozitive din intreaga lume, acestea fiind foarte vulnerabile in fata ei. Vorbim despre o problema care a fost detaliata de catre cei de la Google in lista de schimbari publicata impreuna cu cel mai recent patch de securitate pentru Android 9, si versiunile anterioare, dar e nevoie si ca alti producatori sa-l ofere pentru propriile telefoane.

Android 9. Problema are la baza o vulnerabilitate care poate fi exploatata prin intermediul fisierelor de tip PNG, adica imagini care sunt destul de des intalnite pe o gama extrem de variata de website-uri. Un hacker poate folosi aceasta vulnerabilitate pentru a rula cond nesemnat printr-o imagine de tip PNG deschisa de catre un utilizator al Android 9, iar asa poate controla si anumite procese ale telefoanelor pentru a fura date, sau chiar mult mai mult decat atat.

Android 9 are o problema foarte grava cu afisarea imaginilor

Android 9. Desi cei de la Google au refuzat sa ofere detalii cu privire la modul in care poate fi exploatata aceasta vulnerabilitate, unii hackeri o cunosc deja, si o folosesc, cel mai probabil, pentru a prelua controlul asupra telefoanelor. Utilizatorii de telefoane cu Android 9 nici nu prea au cum sa-si dea seama cand telefonul lor a fost spart, astfel ca hackerii pot sa faca aproape orice vor in telefoane pentru bune perioade de timp inainte ca oamenii sa-si dea seama ce se intampla.

The most severe of these issues is a critical security vulnerability in Framework that could allow a remote attacker using a specially crafted PNG file to execute arbitrary code within the context of a privileged process. The severity assessment is based on the effect that exploiting the vulnerability would possibly have on an affected device, assuming the platform and service mitigations are turned off for development purposes or if successfully bypassed.

Android 9. Google a rezolvat aceasta problema prin cel mai recent patch de securitate lansat pentru telefoanele ce ruleaza acest sistem de operare, dar e nevoie ca el sa fie distribuit de catre producatori pentru a fi eficient. Mai mult decat atat, lumea trebuie sa si instaleze aceasta actualizare de securitate pentru Android 9 in telefoane pentru a fi protejata, insa intre timp, aveti foarte mare grija ce fel de imagini deschideti in telefoane, pentru ca pericolul de exploatare e mare.