Telekom. RISCAM sa Ajungem ca Nokia, sau Kodak

Telekom. Un anunt ingrijorator a fost facut de catre CEO-ul Miroslav Mojoros pentru angajatii care protesteaza impotriva concedierilor facute, si programate, de companie.

telekom transformare

Telekom. La doar doua zile dupa ce a lansat o noua oferta de primavara, extrem de indrazneata, prin care ataca direct Digi Mobil cu preturi neasteptat de bune, operatorul are astazi confirmate problemele dificile prin care trece. Astazi angajatii operatorului de telefonie mobila Telekom au programat un protest in fata Ministerului Comunicatiilor din cauza concedierilor din ultimii ani, pe care le considera abuzive, si mascate obscur, desi statul nu mai controleaza total compania.

Telekom. Inainte ca acest protest sa inceapa, CEO-ul operatorului de telefonie mobila, Miroslav Majoros, a trimis un mesaj catre angajatii care urmeaza sa isi exprime nemultumirile, spunandu-le ca exista riscul sa se ajunga in situatia companiilor Nokia, sau Kodak. Majoros a afirmat ca este nevoie de o transformare, de o modernizare, de o imbunatatire pentru viitor, altfel Telekom, la fel ca orice alt business invechit, risca sa dispara, ceea ce am vazut deja la cele doua companii mentionate anterior.

Telekom risca sa ajunga in situatia Nokia, sau Kodak, fara continuarea transformarii

Telekom. Probabil stiati deja ca operatorul de telecomunicatii a inceput cu ceva timp in urma un proces de restructurare in urma caruia au fost concediate destul de multe persoane, acesta continuand si in momentul de fata. Situatia este una care impune schimbari serioase pentru modul de functionare al Telekom pentru a opri pierderile de clienti pe partea de telefonie mobila, investitii foarte mari in infrastructura fiind deasemenea anuntate de catre companie.

Anul trecut a fost, deloc surprinzător, un nou an dificil. De aceea, înainte de privi în detaliu, vreau să vă mulțumesc tuturor pentru eforturile depuse. Împreună, ne-am străduit din răsputeri, am creat, am inovat, am reușit, am greșit, am crezut cu adevărat si am intrat în competiția de a deveni mai buni și a avea o performanță îmbunătățită ca business. (…) Probabil vă întrebați ce s-ar întâmpla dacă nu am merge mai departe cu transformarea. De ce să nu ne păstram valorile tradiționale, modul de lucru, tehnologiile de top, tot ceea ce a avut succes decenii la rând? Răspunsul meu este clar: învechirea distruge orice business. Companii renumite precum Nokia sau Kodak au pierit din cauza lipsei de viziune și incapacității de a prevedea viitorul, de a lua orice măsură necesară pentru a se adapta și a se transforma.

Telekom. Pentru anul 2019 sunt deasemenea pregatite si investitii pentru reteaua 5G care urmeaza sa fie lansata in Romania, totul fiind o evolutie naturala a companiei, care incearca sa ramana relevanta intr-un mediu tot mai competitiv. Va fi interesant de vazut ce se va alege de acest protest facut de catre angajatii celor de la Telekom in fata Ministerului Comunicatiilor, mai ales ca aceste concedieri au fost programate special pentru a putea pregati bani pentru alte investitii.